P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Hva er P1-regjeringa?

I P1-regjeringa skal det sitte en person fra hvert fylke. Disse skal sammen komme fram til et dokument med råd til politikerne for hvordan Norge bør styres de neste 100 årene.

Publisert 18.04.2005 08:58.

Nominér din kandidat



2005 er spesielt for Norge av minst to grunner. Det er stortingsvalg og vi feirer 100-årsjubileum. NRK slår sammen disse begivenhetene i det nasjonale prosjektet ”P1-regjeringa” som starter på P1 26. april klokka 12:45 i distriktssendingene.

I løpet av åtte våruker skal P1-lytterne finne og stemme fram gode kandidater som kan representere deres synspunkter i P1-regjeringa. P1-regjeringa skal ha én representant fra hvert fylke, og skal overlevere sine tanker/råd om Norge de neste 100 år til de ”ekte” politikerne .

Vil du være med?

Vi inviterer lytterne til å tenke stort: Hva er viktig for folk i Norge de neste 100 årene? Og hvem i ditt fylke vil best kunne tenke høyt om hvordan framtida bør bli? Kanskje er det deg eller noen du kjenner. I så fall ber vi deg om å tipse oss innen klokka 14:00 2. mai.

Deretter har juryen fram til 11. mai for å plukke ut fem kandidater fra hvert fylke. Hver og en av disse blir presentert gjennom 10 minutter lange intervjuer som sendes i distriktskontorenes formiddagssendinger og legges ut her på NRK.no.

Til slutt er det lytterne som bestemmer hvem fra hvert fylke som skal velges inn i P1-regjeringa. Du kan stemme via SMS, telefon, postkort eller internett.

Samfunnsdebatt

Gjennom P1-regjeringa ønsker NRK å skape en arena for inkluderende samfunnsdebatt hvor man åpner opp for å dyrke mangfoldet.

P1-regjeringa er altså en folkets arena. Folk kan stemme fram personer som de ser opp til, folk som står for noe og som kanskje er forbilder i sin måte å være på. Det stilles bare to krav: Vedkommende kan ikke inneha partipolitiske verv og må bo i fylket hvor hun eller han skal være kandidat.

LENKER

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no