P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

– Fokuser på hverdagen!

Eva Høydalsvik er den andre kandidaten vi presenterer fra Oslo. Hun er nå sjef i Forsvarets Forum. Etter å ha reist jorda rundt i årevis giftet hun seg med en columbianer og bosatte seg i Oslo.

Publisert 12.05.2005 15:10.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Ruth Lothe

Hverdagen

– Vi må bli flinkere til å oppvurdere hverdagen, mener Eva Høydalsvik. Relasjoner bearbeides ikke på en god måte hvis vi bare møtes til fest! Det er i hverdagen de viktige møtene oppstår.

Eva Høydalsvik synes vi skal dele mer på godene. Foto: NRK
Akkurat nå er Høydalsvik mest opptatt av barneoppdragelse, fordi hun er i barselpermisjon med sin 7 måneder gamle søvn som ikke vil legge seg til å sove.

– Jeg leser alle teoriene og hører på gode råd. Så finner jeg etter hvert mine egne metoder.

Verden

Eva Høydalsvik er 33 år og en bereist kvinne. Hun startet reisevirksomheten sin som 19-åring da hun alene reiste jorda rundt for første gang. Siden ble det mange år med reising, og hennes hovederfaring fra disse årene er:

– Mennesker er stort sett de samme over hele verden. Vi har de samme drømmer og de samme håp. De dype verdiene er de samme.

Eva Høydalsvik har en sterkt utviklet rettferdighetsans:

– Vi må dele på de godene vi har. Det ligger også i hverdagen. Hvis hver og en av oss hjelper noen der vi kan, så vil dette spre seg over tid. Vi må bli flinkere til å gi bort. Det kan være både tid, barnevakt eller penger, men vi bør gi der det trengs.

Norge

– Ubalansen i verden kan ikke gjenopprettes hvis ikke de rike gir. Vi rike må bli litt fattigere for at de fattige skal bli litt rikere. Med tiden bør vi senke levestandarden vår og bidra til å utjevne ubalansen.

– 5 prosent av min nettoinntekt gir jeg andre, både gjennom organisasjoner og til for eksempel folk på gata.

– Lenge tenkte jeg at nordmenn er bortskjemte. Vi ser ikke hvor godt vi har det og bare klager over høye matvarepriser og skatter. Nå når jeg bor her ser jeg jo at disse tingene er viktig for nordmenn, så det er naturlig å ta tak i dem.

Europa

Norge bør absolutt bli medlem av EU, for vi er europeere, mener Høydalsvik.

– Vi må dele de godene vi har med Europa. Jeg nyter nå barselpermisjon, en kjempepolitikk som vi bør påvirke Europa til å få også!


 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no