P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

- Ta vare på hverandre

Willy Mørch (Foto: NRK/Tor Berre)
Willy Mørch (Foto: NRK/Tor Berre)
Willy Mørch er en av Trondheims mest aktive pensjonister og kandidat til P1-regjeringa fra Sør-Trøndelag.

Publisert 25.05.2005 13:48.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Willy Mørch yter en stor frivillig innsats på en rekke områder, både i og utenfor Trondheim. Og han tror på frivillighet og personlig engasjement.

- Vi må ta vare på hverandre. Vi kan ikke bare sette oss ned og satse på at det offentlige tar seg av alt, sier Willy Mørch.

Willy Mørch er den tredje kandidaten vi presenterer fra Sør-Trøndelag. Tidligere er Polin Rafat og Atle Vårvik presentert.

WILLY MØRCH 
Alder65 år
Sivil statusGift
Barn3 barn, 2 piker og 1 gutt
StillingPensjonert sjøkaptein
FritidsinteresserTreskjæring, snekring, omsorg, Rotary, arbeide for "Barna etter Tsunamien" og "Right To Play"
Mest stolt over i eget liv Min flotte familie. Arbeidet jeg har gjort for samfunnstaperne. Mitt arbeide for å fremme en holdningsendring blant Trondheims befolkning med hensyn til forsøpling. Mitt omsorgsarbeide for de som har det vondt ute i verden.
Mest bekymret for i Norge i framtida Mangel på visjoner. Med dette mener jeg at dersom en eller annen finner opp et alternativ til forbrenning av fossile produkter i energispørsmål og kranene må stenges i Nordsjøen, hva da? Omsorgssvikten blant mennesker, krav til at det offentlige skal utføre alt omsorgsarbeide noe jeg mener ikke er heldig for den familiære omsorg og den kjærlighet som gjør at familier tar seg mer av sine egne.
Favorittbok Alltid den siste jeg leser og for tiden er dette Da Vinci-koden. Ut over dette er det byhistorier, bøker fra lokalmiljøer og bygdebøker.
Gjør meg mest gladAlt som kan glede et annet menneske, som kan glede de utenfor det oppsatte samfunnsmønster med de etablerte normer. Å få anledning til å bevege seg blant mennesker med ulike handikap og få lov til å gjøre noe med hjelp til disse og se at det fungerer.
Provoserer meg mestSløseriet i dagens samfunn. Alt USA brant i fjor brente 2 mill. tonn korn for å holde kornprisene oppe mens folk i Mellom-Amerika og Afrika døde av sult. At konflikter løses med kuler og krutt. At innsamlede milder til humanitære organisasjoner ikke kommer fram til de nødlidende.
Det viktigste i min troAt det en dag skal komme en som utjevner forholdet rik/fattig og at denne er, som det står skrevet, "Herren skal komme for å…..". Jeg tror det er Satan som hersker i dag. For det som skjer tror jeg er helt i hans mønster.
Nordmenns tre beste siderViljen til å sette seg inn i situasjoner og handle deretter. Giverglede, Rettferdighetssans (men ikke evnen til å gjøre noe med det).
Norges tre største fordelerLandets sosiallov er den beste i verden. Velferdsstaten Norge er så velutviklet at vi snart ikke har behov for selvtenking. Utdannelse og teknologi som kommer verdenssamfunnet til gode.
Tre kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk i tida framoverFolkets evne og ønske om å si "ja". Viljen til å gjøre det beste for det norske folk og barna spesielt. Viljen til å gi av overfloden til de svakere.
Hva kjennetegner (Norge i) verden om 100 årJeg tror det er viktig at vi tar med oss mye av fortida for å skape framtida. At Norge om 100 år, i likhet med resten av verden, har mer forståelse for hverandre. Renere luft da de fossile brennbare stoffer er byttet ut med miljøvennlige produkter og en natur som er ennå mer innbydende enn den er i dag.
ForbildeHenry Dunant som i 1859 startet arbeidet med dannelse av det som senere ble Røde Kors. Dunants selvoppofrende tanke for de sårede og døde på slagmarken i Solferino fikk ham til å uttale "Tutti fratelli" (vi er alle brødre).
LENKER
Bakgrunn: Til regjeringsmøte på Sem (10.06.2005)
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no