P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Truckfører og rikssynser

Tidligere truckfører på Elkem aluminium i Mosjøen - nå ivrig radiolytter og rikssynser med meninger om det meste: Juryens siste regjeringskandidat er en velkjent stemme for radiolyttere - særlig i Nordland.

Publisert 01.06.2005 14:03. Oppdatert 01.06.2005 14:36.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Ivar Jensen

NAVN: Berith Pauline Olderskog

ALDER: 63 år

SIVIL STATUS: Skilt

BARN: To voksne gutter på 40 og 35 år.

Berith Olderskog - foto: Monica White Martinsen.
STILLING: Tilbudspakke-pensjonist

FRITIDSINTERESSER: Radio, radio, radio, lokalaviser, ut i naturen, lage god mat til meg selv.

MEST STOLT OVER I EGET LIV: Familien min.

MEST BEKYMRET FOR I NORGE I FRAMTIDEN: Er bekymret for krangling og ufred rundt den diskusjonen som jeg tror kommer om hvor vidt det skal være kongedømme eller republikk i Norge.

FAVORITTBOK: Glemmer aldri første boka jeg leste: Astrid Lindgrens "Barna i Bakkebygrenda". Cora Sandels "Kranes Conditori" er også god.

GJØR MEG MEST GLAD: Alt det hyggelige og uventa som kan skje i hverdagen - for eksempel møte med blide positive folk.

PROVOSERER MEG MEST: Janteloven

DET VIKTIGSTE I MIN TRO: At alt er forutbestemt.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: Nordmenn er stort sett ærlige, hjelpsomme når det trengs og flink til å skape og ta vare på det de skaper.

NORGES TRE STØRSTE FORDELER: Stabilt styresett med demokrati og at det står nedfelt at ingen skal fryse eller sulte i Norge.

TRE KJERNEVERDIER I FORHOLDET MELLOM ALLE SLAGS FOLK I TIDEN FRAMOVER: Respekt, aktelse og forståelse.

HVA KJENNETEGNER NORGE I VERDEN OM 100 ÅR: At det lille landet Norge fremdeles har kongedømme, og har det bra med det.

FORBILDER: Han bestefar, bestemor og mor mi er forbildene mine, utenom dem er det Leonardo Da Vinci!

Juryens begrunnelse

Berith Olderskog var den som fikk flest forslag som regjeringskandidat i Nordland. Hun er kjent for mange etter at hun i en årrekke har deltatt på diverse innringingsprogram i radio og TV. Berith skriver også nesten daglig leserinnlegg til lokalaviser. I det hele tatt mener hun mye om mangt, og det er jo en fordel i P1-regjeringa.

Om utvelgelsen

Av de 130 forslagene folk har sendt inn til NRK Nordland, har juryen nå plukket ut fem verdige kandidater. Alle blir presentert i NRK P1s formiddagsprogram Nordaførr - 11 til 13 på formiddagen - fram til 3. juni. Når alle fem kandidater for Nordland er presentert, inviteres lytterne til å å stemme på den personen de mener er den beste til å representere fylket vårt i regjeringa. 10. juni står vi igjen med én kandidat fra hvert fylke. Disse skal så møtes på Sem Gjestegård i Asker 16. og 17. juni for å tenke høyt om framtiden. Disse tankene - dette manifestet - skal høytidelig overrekkes statsministeren 18. juni.

Om regjeringa

P1-regjeringa er NRK P1s satsing i forbindelse med 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen. En skikkelig folkevalgt "regjering" skal utarbeide et manifest omkring Norge de neste 100 år. Dette blir folkets egne råd til de virkelige politikerne: Denne veien bør vi gå...

Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no