skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lys kraft - buljong

Råvarer til ca. 2 1/2 liter kraft:

Publisert 07.02.2002 09:52.
2 kg bein og avskjær av storfe
4 liter vann
150 g gulrøtter
150 g løk
100 g purreløk
100 g sellerirot
2 laurbærblader
1 ts hel svart pepper
1/2 ts timian

Del beina i ca. 5 cm store stykker. Ha dem sammen med avskjæret i en passende kjele, fyll på med vann og sett det hele på kokeplaten.

Mens kraften blir oppvarmet, vasker og renser du grønnsakene.

Når vannet begynner å koke, fjerner du det skummet som flyter opp med en øse. Tilsett deretter grønnsakene og krydderne og la buljongen småkoke i 3-4 timer.

Sil kraften og avkjøl den. Fjern evt. fettlokket som har dannet seg på toppen. Oppbevart i kjøleskap holder kraften seg i 2-3 dager. Del den gjerne i passende porsjoner og frys den ned.


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no