|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Lys kraft - buljongRåvarer til ca. 2 1/2 liter kraft: Publisert 07.02.2002 09:52. 2 kg bein og avskjær av storfe
4 liter vann
150 g gulrøtter
150 g løk
100 g purreløk
100 g sellerirot
2 laurbærblader
1 ts hel svart pepper
1/2 ts timian
Del beina i ca. 5 cm store stykker. Ha dem sammen med avskjæret i en passende kjele, fyll på med vann og sett det hele på kokeplaten.
Mens kraften blir oppvarmet, vasker og renser du grønnsakene.
Når vannet begynner å koke, fjerner du det skummet som flyter opp med en øse. Tilsett deretter grønnsakene og krydderne og la buljongen småkoke i 3-4 timer.
Sil kraften og avkjøl den. Fjern evt. fettlokket som har dannet seg på toppen. Oppbevart i kjøleskap holder kraften seg i 2-3 dager. Del den gjerne i passende porsjoner og frys den ned.
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|