skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Fiskekraft

Råvarer til ca. 2 1/2 liter kraft:

Publisert 05.03.2002 09:08.
3 kg bein og avskjær av hvit fisk
3 liter vann
3 dl hvitvin (kan sløyfes)
150 g løk
100 g sellerirot
100 g purre
2 laurbærblader
1/2 ts timian
2 ts hel svart pepper

Rens fiskeavskjæret for innmat og blod. Bruker du hoder, så ta ut gjellene. Vask alt godt i kaldt vann og legg det i en passende kjele.

Hell på vann og evt. hvitvin og kok opp. Rør én til to ganger under oppvarmingen. Når temperaturen nærmer seg kokepunktet, fjerner du det skummet som flyter opp med en øse. Mens kraften står til oppkok, vasker og renser du grønnsakene og kutter dem i grove biter. Ha dem så i kraftkjelen, tilsett krydderne og kok det hele på svak varme i ca. 45 minutter.

Sil kraften. Oppbevart i kjøleskap holder den seg i 2-3 dager. Del gjerne kraften i passende porsjoner og frys den ned.


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no