skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lamme-nam

I dag lager Endre Olsen lammeskank med timian og rosmarin.

Publisert 15.10.2004 09:45. Oppdatert 15.10.2004 09:48.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Endre Olsen serverer skanken av lammet (leggen/ leggkjøttet) på denne måten:

Sett skanken i langpannen til langsteking. Krydre med timian, rosmarin, salt og pepper og legg grønnsaker etter eget ønske i langpannen. La dette steke lenge på lav temperatur (140 – 150 grader) Bruk steketermometer, og når skanken får en kjernetemperatur på 60 grader er kjøttet ferdig.

Ramsløkpurre gir nydelig saus

Ta en del av kraften du får i langpannen over i en annen panne og reduser til om lag halvparten. Vil du bruke jevning så bruk maizenamel. Tilsett deretter ramsløkpuré og du får en nydelig saus.

Stekte grønnsaker

Grønnsakene til denne retten steker du. Endre Olsen bruker gulrøtter, purreløk og epler. Disse skjæres i biter og stekes i smør. Dryss over litt salt og pepper og du har en annerledes grønnsakblanding.

Det hele serveres med poteter etter eget ønske.

Lam–nam–nam!


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no