Av
Egil Torheim og
Ingvil Teige Stiegler
Endre Olsen serverer skanken av lammet (leggen/ leggkjøttet) på denne måten:
Sett skanken i langpannen til langsteking. Krydre med timian, rosmarin, salt og pepper og legg grønnsaker etter eget ønske i langpannen. La dette steke lenge på lav temperatur (140 – 150 grader) Bruk steketermometer, og når skanken får en kjernetemperatur på 60 grader er kjøttet ferdig.
Ramsløkpurre gir nydelig saus
Ta en del av kraften du får i langpannen over i en annen panne og reduser til om lag halvparten. Vil du bruke jevning så bruk maizenamel. Tilsett deretter ramsløkpuré og du får en nydelig saus.
Stekte grønnsaker
Grønnsakene til denne retten steker du. Endre Olsen bruker gulrøtter, purreløk og epler. Disse skjæres i biter og stekes i smør. Dryss over litt salt og pepper og du har en annerledes grønnsakblanding.
Det hele serveres med poteter etter eget ønske.
Lam–nam–nam!