skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58

Bodø/Glimt må ut i kvalifisering

Bodø/Glimt må spille kvalifisering etter at det ble tap 0-3 mot Molde på Røkkeløkka. Glimt kan takke Vålerenga for at det ikke ble direkte nedrykk. Enga vant 3-0 over Stabæk.

Publisert 30.10.2004 19:54. Oppdatert 01.11.2004 12:34.
Av Svein Arne Gregersen

Det betyr at Stabæk rykker ned sammen med Sogndal. Glimt endte på samme poengsum som Stabæk, men det skilte til slutt to mål i favør av Glimt.

Glimt må dermed spille to kvalifiseringskamper for å berge plassen i Tippeligaen. Motstander blir enten Sandefjord eller Kongsvinger, og kvalifiseringskampene skal spilles lørdag 6. og lørdag 13.november.

Dramatikk

Det ble en dramatisk innspurt i årets Tippeliga. Vålerenga ledet bare 1-0 over Stabæk da Molde gikk opp til 3-0 over Glimt kvarteret før slutt. På det tidspunktet var det bare ei scoring som skilte Glimt fra direkte nedrykk.

Men to mål til Vålerenga det siste kvarteret roet nervene i Glimt-leiren.

Etter første omgang sto det 0-0 i Molde. Molde var svært nær 1-0 minuttet før pause etter et skudd i tverrliggeren, men spillemessig var det en jevn omgang.

Etter hvilen fikk Glimt en kjempemulighet til å ta ledelsen på straffespark, men Runar Berg misset. Glimt spilte seg også til et par andre gode muligheter uten å få ballen i mål.

I stedet var det Molde som tok over føringen i kampen, og den siste halvtimen sikret MFK plassen i Tippeligaen med tre scoringer av Husøy, Friend og Mork.

Ny mulighet

Glimt har altså fått en ny mulighet gjennom kvalifisering mot enten Sandefjord eller Kongsvinger.

Motstanderen blir klar etter den siste runden i 1.divisjon søndag. Sandefjord har ett poeng til gode på KIL. I den siste runden søndag spiller Sandefjord mot Mandalskameratene, mens Kongsvinger møter Haugesund.

Seriemesterskapet gikk til Rosenborg etter 4-1 over Lyn, og det betyr at RBK sikret mesterskapet med minst mulig margin!

Tromsø endte på fjerdeplass på dårligere målforskjell enn Brann. TIL slo Sogndal 3-1 og Brann spilte uavgjort 2-2 mot Lillestrøm.

Laber stemning i garderoben etter kampen mot Molde. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX