skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Berlevågkoret er tilbake

– Det ville vært en nasjonal unnlatelsessynd å ikke følge koret på sin belønningsturné til USA, sier regissør Knut Erik Jensen. Fredag er det premiere på oppfølgeren til "Heftig og begeistret".

Publisert 04.04.2002 16:32. Oppdatert 04.04.2002 16:44.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Stor stemning under premieren i New York
Jensen forteller at det har vært et voldsomt kjør for å få "På sangens vinger" ferdig i tide til premieren. Oppfølgeren viser korets turné i USA, som ble sterkt preget av terrorangrepet den 11. september. Turnéen i USA gikk fra kyst til kyst, og den amerikanske premieren på "Cool and Crazy" var lagt til New York.

– Vi var overveldet og forbauset over den enorme mottagelsen vi fikk. Og det var ikke bare norskamerikanere som jublet, noe også klipp i filmen viser. Da vi kjørte rundt i New York med åpen buss og sang, og vendte høytalerne ut mot fortauene, var det øyeblikkelig respons. Reaksjonene blant folk viste at vi kom betimelig, forteller Jensen.

Preget av terroren

For koret kom til New York rett etter terrorangrepet 11. september og det var en dyster og alvorstung stemning som rådet i byen.

– Det er flere som sier i filmen at det at vi kom ga et lite lysstreif i situasjonen, og ga litt av humøret tilbake.

Jensen tror filmen på mange måter ville blitt den sammen selv om 11. september ikke hadde skjedd, men at det satte tingene på spissen. Terrorangrepet danner dermed selve bunnen i hele filmen.

– Korsangerne ville uansett gitt inntrykk av sitt møte med det amerikanske samfunnet, men med en slik tragedie ble situasjonen for oss alle veldig sterkt preget av den.

Kontroversiell

Turné er tøft!
Jensen tror at denne filmen er mer kontroversiell enn den første, blant annet fordi den tar opp større politiske spørsmål.

Han avviser at årsaken til at en del av korsangerne ikke er med i denne filmen, er fordi de ikke lenger passer inn i konseptet.

– En del er ikke med denne gangen fordi de har vært bortreist og ikke vært på så mange øvinger.

Idealistisk

700 000 nordmenn så "Heftig og begeistret". Jensen benekter at det ligger kommersielle årsaker bak å lage en oppfølger. For han måtte det ha en idealistisk årsak.

Storkar i New York
– Ettersom den første filmen ble en slik suksess, og det ble en slik interesse for et lite kor fra Finnmark, som på toppen ble invitert til USA, så ville det være en nasjonal unnlatelsessynd å ikke følge den samme populære gjengen på sin belønningsturné.


Stereo, NRK 2, 4. april 2002
Bearbeidet for nett av Kristin Vold

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no