skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Stopp i torskefisket

Det blir stopp i torskefisket for fartyøyer i Gruppe 2 fra søndag førstkommende. Det har Fiskeridirektoratet bestemt idag.

Publisert 08.04.2002 11:24. Oppdatert 08.04.2002 15:39.
- Aldri mer 13. mai, sa alle etter at torskefisket bråstoppet den 13. mai i fjor. Det måtte for alt i i verden ikke skje i år, sa man. Nå stopper store deler av torskefisket allerede denne uka, over en måned tidligere enn i fjor.

De første kystbåtene som må sule opp allerede i overmorgen, er de største på mellom 21. og 28 meter. Deretter stoppes hele gruppe II fra kommende søndag. De neste som må regne med å bli hjemsendt, er fartøyer i gruppe I mellom 15 og 21 meter. Dato for denne stoppen er ennå ikke bestemt.

De som kan fortsette fisket er båtene under 15 meter, som alle har såkalt samlekvote. De teller hele 1900 fartøyer, og hver båt kan fiske til fartøyets individuelle kvote er tatt.

Båtene i gruppe II kan gjenoppta fisket 1. mai på restkvoten for denne gruppa.

Bak stoppmeldingene ligger et eventyrlig godt fiske, der store deler av flåten har sikret et godt utbytte. Likevel vil nok også denne stoppen kunne skape urettferdighet. Båter som har fisket mindre på grunn av sykdom vil bli rammet. Og båter med samlekvote kan fortsette fisket i ro og mak, mens naboen som ikke har samlekvote overlates til landligge, og bankens velvilje.

Av Arnt Ryvold


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no