skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Snik-nedlegger GP

Hvis Garnison i Porsanger (GP) ikke kan bestå, er det heller ikke grunnlag å opprettholde Halkvarre skytefelt.

Publisert 07.07.2004 08:09.
Av Skjalg Jensen

Hvis Forsvaret ikke har tenkt å bli på GP, bør de heller ikke få bruke skytefeltet, mener generalmajor.

Det sier generalmajor Torkel Hovland. Hovland er tidligere sjef ved GP og sjef for 6. divisjon.

Han mener det nå foregår en sniknedleggelse av hele garnisonen. Dagens virksomhet ved avdelinga er ikke troverdig, sier Hovland.

Bygd for 1000 mann

– De har en rekruttskole for et ikke-spesifisert kompani. For en garnison som er bygget for mer enn 1000 mann, er ikke dette noen troverdig aktivitet for å opprettholde virksomheten, sier Hovland.

Det var i en kronikk i Finnmark Dagblad at den tidligere sjefen ved GP og sjef for 6. divisjon, som er hærens øverstesjef i Nord Norge, generalmajor Torkel Hovland retter harde skyts mot den forsvarspolitikken som nå rammer GP.

Den gang det virkelig var aktivitet på GP var det over 1000 mann stasjonert ved Garnison. I sommer må enn bruke vektere for å holde vakt ved porten. Slik det er nå så går det mot en nedleggelse av GP, sier Generalmajord Hovland.

Ikke politisk grunnlag

- Jeg føler at det uungåelig vil føre til en nedleggelse slik innretningen er nå. Den eneste måten å opprettholde det på er at man igjen iverksetter en fornuftig virksomhet ved garnisonen.

Det beste argumentet Porsanger kommune har hatt for forsatt aktivitet av GP har vært Halkavarre Skytefelt. Og Hovland er enig men Porsanger-folket at hvis Forsvaret ikke har tenkt å bli på GP, så bør de heller ikke få bruke skytefeltet.

- Hvis man nå nedlegger garnisonen, synes jeg ikke det er politisk grunnlag lenger for å opprettholde skytefeltet, heller ikke for flybombing og andre ting utenfra.

Går bakveien

Men nå går det mot nedleggelse, tror hærens tidligere øverste sjef i Hovland:

– Det ser ut for meg som om dette er en nedleggelse bakveien. Fordi det er vanskelig å nedlegge direkte, gjøres det på en litt forslagen måte. Men det er like sørgelig som om man skulle nedlagt den direkte.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no