skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Pedofilidømt i soningskø

En pedofilidømt mann i 30-årene er på frifot i Alta på grunn av lang soningskø, selv om gjentagelsesfaren er stor ifølge dommen.

Publisert 27.10.2004 18:18.
Av Liss Jacobsen

Mannen ble dømt til 7 års forvaring for fire måneder siden. Daglig leder for Nora-senteret i Øst-Finnmark, Annik Eriksson, mener dette er et hån mot barn som er utsatt for overgrep:

– Det er ikke til å tro, det er et nytt overgrep mot barna, sier en opprørt Eriksson.

Syv års forvaring

Den pedofilidømte mannen har begått alvorlige seksuelle overgrep mot flere barn. I 1990 begikk han det første overgrepet. Det var mot sin stedatter og i årene etterpå har han forgrepet seg på sin andre stedatter og sine to døtre. I sommer ble han dømt til syv års forvaring, og retten mente at en tidsbegrenset straff ikke kunne ansees som tilstrekkelig til å verne samfunnet mot ham.

Mannen anser seg ikke som pedofil, og ser derfor ingen grunn til at han har behov for behandlig. Mens retten mener at mannen har dragninger og behov han ikke greier og takle, og derfor er det fare for nye overgrep vil kunne skje.

Dårlige varslingsrutiner

Mannen har bodd i Alta siden i sommer uten at politiet der har visst om han. Politiadvokat Morten Daae ved Vest-Finnmark Politidistrikt sier at det finnes ingen gode varslingsrutiner mellom politidistriktene:

– Så lenge vedkommede er løslatt fra varetektsfengsling og det ikke er noen restriksjoner på det, så er det ingen gode varslingsrutiner, sier Daae.

Advokaten til den pedofildømte ønsker ikke kommenter saken.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no