skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Elendig varsling fra Vegtrafikksentralen

Fullt kaos på Sennalandet mellom Alta og Skaidi i går. Veifarende raser over manglende informasjon fra Vegtrafikksentralen for Nord-Norge.

Publisert 26.11.2004 11:42.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Ingjerd Tjelle

En av dem som som opplevde kaoset i går var Synnøve Olsen som skulle følge en person med drosje fra Alta til øyelegen i Lakselv i går morges.

– Vi startet sju på morgenen og da var det ingen informasjon om stengte veier. Bommen sto åpen og vi kjørte. På fjellet var det da et inferno og vi kjørte oss fast. Da fikk vi vite at veien egentlig var stengt, sier Olsen.

Etter en strabasiøs tur kjørte de ned mot Skaidi. Der var det overhode ikke brøytet og drosja kjørte seg bomfast. Da de til slutt ankom Skaidi hvor informasjonstavla står, så var den ute av drift.

Frykter for liv og helse

Også en ambulansebil med en pasient fra Kvænangen på vei til Hammerfest sykehus fikk store problemer i går natt og stod værfast i tre timer. Været var svært dårlig, i motsetning til hva som ble opplyst fra Vegtrafikksentralen, forteller ambulansesjåfør Kjell Johansen til Finnmark Dagblad. Han måtte til slutt bli eskortert med en brøytebil fra tunellen på Kvaløya til sykehuset.

Johansen mener det bare var flaks at ikke liv gikk tapt, og sier informasjonen fra Vegtrafikksentralen ikke fungerer. Det virker som om sjåførene ikke opplyser sentralen om hvor dårlig det står til med været, sier ambulansesjåføren, som ikke liker at sentralen ble flyttet fra Skaidi til Mosjøen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no