Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Uavgjort på Alfheim

Det ble en svært dramatisk kamp på Alfheim fredag kveld mellom TIL og Bodø/Glimt. Thomas Hafstad berget ett poeng for TIL da han scoret på straffespark på overtid.

Publisert 16.05.2003 22:54. Oppdatert 16.05.2003 23:39.
Bodø/Glimt kom best i gang på Alfheim. Bare 12 minutter var spilt da Glimt fikk straffespark. Stig Johansen satte ballen sikkert i mål. Like før pause hadde Glimt en kjempemulighet til å øke ledelsen, men Cato Hansen headet over fra fem meter.
Stig Johansen scoret to ganger på straffespark

I stedet for 2-0 til Glimt var det Tromsø som sørget for balanse ved halvtid etter at Morten Gamst Pedersen på overtid satte inn 1-1 fra kort hold.

Andre omgang startet som første. 12 minutter var spilt da Glimt fikk et nytt straffespark, og nok en gang sørget Stig Johansen for ledelse til Glimt. TIL-spillerne protesterte heftig mot dommerens straffe-avgjørelse.

TIL overtok

Etter dette overtok Tromsø føringen av kampen, og det var ikke ufortjent at Lars Iver Strand kunne sette inn 2-2 etter et svært vakkert TIL-angrep.
Men midt i det verste Tromsø-presset kontret Bodø/Glimt, og for tredje gang tok Bodø/Glimt ledelsen. Denne gang var det Cato Hansen som endelig lyktes foran mål da det gjensto ti minutter av kampen.
Peter Kovacs ble felt på overtid. Thomas Hafstad satte straffesparket i mål.

Tre poeng var på vei til Bodø, men like før slutt var det Tromsø som fikk straffespark. Og dermed endte slaget om Nord-Norge uavgjort 3-3 etter at Thomas Hafstad satte ballen forbi Tor Egil Horn.

Kampfakta

Tromsø - Bodø/Glimt 3-3 (1-1)
Alfheim stadion
7003 tilskuere
Mål: 0-1 Stig Johansen (str.12), 1-1 Morten Gamst Pedersen (45), 1-2 Johansen (str.56), 2-2 Lars Iver Strand (73), 2-3 Cato Hansen (83), 3-3 Thomas Hafstad (str.90).
Dommer: Espen Berntsen, Vang.
Gult kort: Bjørn Johansen, Tromsø, Christian Berg, Bodø/Glimt.

Lagene:
Tromsø (4-3-3): Knut Borch - Ole Andreas Nilsen, Miika Koppinen, Arne Vidar Moen, Hans Åge Yndestad - Morten Pedersen (Thomas Hafstad fra 72.), Bjørn Johansen, Jonas Johansen (Roar Christensen fra 46.) - Karim Essediri (Lars Iver Strand fra 61.), Peter Kovacs, Morten Gamst Pedersen.

Bodø/Glimt (4-3-3): Tor Egil Horn - Kristoffer Paulsen, Cato Hansen, Fredrik Kjølner, Håvard Halvorsen - Runar Berg, Olav Råstad (Trond Olsen fra 60.), André Hanssen - Aasmund Bjørkan, Stig Johansen (Per Ivar Steinbakk fra 84.), Christian Berg (Ville Lehtinen fra 84.).