Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Drømmestart for Skarsfjord

Terje Skarsfjord fikk en pangstart som Tromsø-trener da TIL slo Lillestrøm 2-0 på Alfheim søndag kveld. Peter Kovacs ordnet 1-0 på straffespark i starten av 2. omgang, mens Bjørn Johansen headet inn 2-0 like før slutt.

Publisert 24.08.2003 20:29. Oppdatert 25.08.2003 08:15.
Peter Kovacs og Bjørn Johansen ble TIL-helter. Førstnevnte ordnet 1-0 på straffe like etter pause.

Tromsøs nye trenerduo Terje Skarsfjord og Lars Espejord fikk suksess i første kamp. Johansen brukte hodet da han avgjorde alt fem minutter før slutt.

Men det var høy temperatur etter kampen. LSK-keeper Per Magne Misund anklaget Kovacs for å ha vært skuespiller da han gikk i bakken.

- Det er ikke verdig en eliteseriespiller å kaste seg slik, glefset Misund.

Kovacs har vært en av sesongens aller beste i eliteserien. Scoringen var hans sjette så langt.

På siden

Seieren sendte også TIL opp a poeng med Lyn. Nå skiller bare målforskjellen de to når det gjelder kvalifiseringsplassen.

- Dette ble en dødballkamp fra A til Å, og jeg er veldig stolt av spillerne mine. De ga alt i alle dueller. Innsatsen var enorm. Det passet oss også veldig fint at Aalesund slo Lyn. Jeg er veldig imponert over Kovacs og Ole Martin Årst i denne kampen, sa en lettet Terje Skarsfjord.

Innsatsviljen var på nivå med da TIL slo Rosenborg. Etter kampen utropte også speakeren like godt hele TIL-laget til dagens hjemmespiller.

Lillestrøm ga god motstand og førte i perioder kampen etter 0-1 og fram til Johansens suksessrike heading på en corner.

Tilbake

Etter fire svake kamper, der 0-5 mot Odd Grenland var det verste resultatmessig, ble Trond Johansen fjernet.

Skarsfjord slo til og fikk den starten han ønsket seg. Han ble mottatt som en helt på Alfheim vel to år etter at han selv ble sparket som trener.

I neste serierunde venter duellen om den nordnorske fotballæren. TIL skal til Aspmyra der formlaget og sølvaspiranten Bodø/Glimt tar imot.

Det blir en tøff test for Tromsø og Skarsfjord, men først er det kvartfinale i cupen mot Raufoss onsdag. Gutan har mye å spille for.