Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

TIL best i nord

Tromsø idrettslag vant slaget om Nord-Norge med 2-1 over Bodø/Glimt. Terje Skarsfjord har sørget for full forvandling i Tromsø.

Av Torgeir Skeie. Publisert 31.08.2003 23:23. Oppdatert 01.09.2003 08:46.
SE OGSÅ:
I det prestisjefylte oppgjøret mot Bodø/Glimt på Aspmyra søndag vant Tromsø 2-1. Dermed fortsetter oppturen for trener Skarsfjord, som bare har vært ansatt i klubben i halvannen uke.

Tromsø er imidlertid på ingen måte på trygg grunn. De har klart å legge Lyn og Aalesund bak seg på tabellen, men det er bare fire poeng som skiller dem fra sisteplassen.

- Det er alltid moro å komme til Bodø og vinne. Men jeg er ikke fornøyd med jobben vi gjorde i annen omgang, sa Skarsfjord etter kampen.

Årst scoret

Ole Martin Årst startet det som viste seg å bli en ny jubelkveld for Tromsø. Etter et kvarter scoret han sitt første mål siden hjemkomsten fra Belgia.
Morten Gamst Pedersen sørget for 2-0 til Tromsø på tampen av omgangen. Et frispark ble løftet inn til U21-landslagsspilleren som headet ballen i mål. Med sju seriemål er han dermed toppscorer i Tromsø.

Etter hvilen skjedde det mye. Først reduserte Trond Fredrik Ludvigsen for Bodø/Glimt. Så fikk samme mann rødt kort etter en takling av Karim Essediri. Det var hans annet gule kort på fem minutter.

-Ga bort to mål

Runar Berg må også stå over mot Vålerenga i neste seriekamp etter tre gule kort. Det samme må André Hanssen.

- Vi tapte kampen i første omgang. Jeg mener vi ga bort to mål, var Hanssens forklaring etter kampen.

Bodø/Glimt er fortsatt på annenplass, men de må passe seg. Odd Grenland er bare fire poeng bak, og med tre utestengte spillere mot Vålerenga kan fort den differansen blir mindre.