Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Tromsø knuste Viking

Tromsø overbeviste i sesonpremieren. De slo Viking 4 - 0. Målene er scoret av Morten Gamst Pedersen, Lars Iver Strand, Thomas Hafstad og Karim Essediri.

Publisert 12.04.2004 17:49. Oppdatert 12.04.2004 20:38.
Det snør, det er kø med folk som ikke kommer seg inn til kampstart, kort sagt fotballstemning i Tromsø.

Etter ett minutt er Tromsø gjennom, på et corner har to tromsøspillere muligheten, men klarer ikke å sette ballen bak Frode Olsen. Det snør tett.

Tromsø trykker best, forsvaret virker sikkert og Viking skaper lite de første minuttene. Steinar Nilsen takler tre Vikingspillere, han vinner de fleste duellene.

12 minutter, Thomas Hafstad går gjennom på høyresiden, legger inn til Ole Martin Årst. Fra seks meters hold setter Årst ballen over. En klar målsjanse for Tromsø.

Nå er ballen byttet, det må spilles med oransj ball - så tett snør det i Tromsø. Banemannskapene koster slik at spillerne skal se baneoppmerkingen. Tromsø fortsetter å ha overtaket, uten at de store sjansene produseres.

20 minutt - Roar Christensen skyter fra 25 meter, Frode Olsen går ned å holder ballen. Morten Gamst Pedersen var klar til å ta returen. Det snør fortsatt tett i Tromsø.

Det er våt snø som laver ned, den setter seg på ballen og det er vanskelige spilleforhold. 26 minutter, Morten Gamst Pedersen går forbi Vikingforsvaret, på venstre side, og slår inn til Lars Iver Strand. Han setter ballen til venstre for Frode Olsen. Etter 27 minutter har Tromsøkeeper Knut Borch nesten ikke vært borti ballen.

Nå snør det litt mindre i tromsø. Jone Samuelsen feller en tromsøspiller og får gult kort av dommer Tom Henning Øvrebø.
Morten Gamst Pedersen og Lars Iver Strand skaper flere gode kombinasjoner på Tromsøs venstreside. Det er spilt over en halv time, Viking har ikke skapt noe på Alfheim.

33 minutter,Ole Martin Årst klarer ikke sette nok kraft bak en heading, Frode Olsen redder. Tre minutter senere Viking tråkler seg gjennom forsvaret, men Erik Fuglestad blir taklet av Thomas Hafstad.

Gamsten scorer

40 minutter - Karim Essediri slår inn fra høyre, ingen Vikingspillere klarer å nå ballen, Morten Gamst Pedersen setter ballen bak Frode Olsen. Tromsø leder kampen. Publikum jubler og slår floker. De synger: vi koser oss på stor stå, selv om det fortsatt snør.

2. omgang

Dagens kamp er Tromsøs idrettslags 1300 ofisielle kamp, siden 1921. Det har sluttet å snø, banemannskapene har merket linjene med oransj og lagene er klare til 2. omgang. Dommeren blåser igang 2. omgang, men må stoppe spillet. Frode Olsen var ikke kommet seg ut av garderoben og i mål. Tom Sanne er gått ut og erstattet med Bjørn Berland.

Tromsø forsetter presset. Dette er lagets 8. kamp uten baklengsmål. De to lagene spilte 2 - 2 på Alfheim i fjorårsesongen. 50 minutter, Morten Gamst Pedersen drar seg fri og skyter, Frode Olsen slår til corner.

Straffe

Gamst Pedersen dras ned i feltet, Bjørn Berland får gult kort. Ole Martin Årst setter straffen utenfor, til høyre for Vikingmålet.

55 minutter, Ole Martin Årst drar seg fri til venstre for vikingmålet, slår til Morten Gamst Pedersen som setter ballen like utenfor mål. Tromsø forsetter å presse, Viking har nok med å forsvare seg.

Lars Iver scorer

60 minutter - Ole Martin Årst slår en pasning til Lars Iver Strand, han går til venstre for Frode Olsen og lobber ballen over Vikingkeeperen. To minuttere senere spillee Strand seg gjennom, bare en benparade fra Olsen forhindrer scoring. Tromsø presser Viking og spiller meget bra.

Kampen er punktert

63 minutter - ballen spilles inn foran Vikingmålet og i rekken med TIL-spillere er det Thomas Hafstad som setter ballen i mål. Tidligere år har Tromsø ofte lagt seg bakpå etter en scoring, men i dag forsetter de å presse. Laget spiller med selvtillit.

69 minutter - Morten Gamst Pedersen slår inn i feltet, Lars Iver Strand flikker ballen til Karim Essediri som øker til 4 - 0. Hele Tromsølaget storspiller og det er ikke mange som klager på kulden på Alfheim. Viking skaper ikke noe, Tromsøforsvaret er bunnsolid i sesongpremieren.

78 min - Karim Essediri spiller gjennnom fra høyre, Morten Gamst Pedersen setter ballen like utenfor mål.

De siste minuttene kontrollerte Tromsø kampen. De foretok to spillerbytter, for å la noen av de unge spillerne slippe inn på Alfheim. Viking skapte en målsjanse på Alfheim, men et effektivt Tromsølag sesongdebuterte med å slå Viking 4 - 0.