Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Tromsø knuste Rosenborg

Tromsø 4 - Rosenborg 1. Tromsø knuste trønderne på Alfheim i kveld. Lars Iver Strand, Morten Gamst Pedersen og Ole Martin Årst to ganger. 9435 tilskuere fikk en festforestilling i kveld.

Publisert 10.05.2004 18:14. Oppdatert 11.05.2004 09:29.
Tromsø knuste Rosenborg, de var best i alt på Alfheim i kveld. Fra første minutt var Gutan bedre enn trønderne, de vant duellene, skapte målsjanser og scoret 4 mål. Kampen store spiller ble Morten Gamst Pedersen. Han driblet, scoret og briljerte. Dermed leder Tromsø Tippeligaen etter 5. serierunde. I Tromsø blir det fest i kveld !!

1. omgang

De to lagene åpner forsiktig i vårsola på Alfheim stadion. Men etter bare ett minutt er Tromsø gjennom på høyresiden, et innlegg inn til Ole Martin Årst kommer bak han - på Rosenborgs femmeter. Tromsø trykker på - Essediri skyter over fra kort hold.

Tromsø trykker på, Morten Gamst Pedersen dribler seg forbi flere Rosenborg-spillere, skuddet klareres. Rosenborg går rett i kontring - det er høyt tempo på Alfheim.

De 10 første minuttene har Tromsø spilt best og produsert flere muligheter. De siste minuttene flytter Rosenborg spillet lengre opp. Roar Strand kommer på venstresiden, skyter like til side for Tromsøs keeper Knut Borch.

Morten Gamst

Morten Gamst Pedersen har åpnet godt, flere herlige dribleserie og Christer Basma har trøbbel på høyreback. Rosenborg virker stresset og begår flere personlige feil. Det er Tromsø som fører kampen, begge kantspillerne er aktive og skaper vansker for trønderne.

25 minutter, Morten Gamst Pedersen spiller gjennom Ole Martin Årst. Han er alene med keeperen, men setter ballen utenfor. Årst mente han ble dyttet i ryggen av en Rosenborg-spiller og roper på straffe. Trønderne mente der var offside.

35 minutt - Ørjan Berg feller Lars Iver Strand på 16 meteren. Steinar Nilsen gjør seg klar - folk roper - SKYT!!! Det gjør Steinar Nilsen, høyt over.

Rosenborg har vært stusselig, her på Alfheim - rapporterer Radio Adressa til sine lyttere i Trøndelag. Også Tromsøs spill har falt i kvalitet, tempoet er lavere.

Det er pause på Alfheim, Rosenborg avsluttet bedre enn de startet og skapte et par situasjoner foran Tromsøs mål, uten å sette Knut Borch på de store utfordringene.

2.omgang

Bjørn Johansen er gått ut, Thomas Hafstad er kommet inn. Etter 40 sekunder er Tromsø gjennom, Ole Martin Årst setter ballen rett på Espen Johnsen.

Lars Iver Strand

Etter fire minutter forserer Mika Koppinen, slår til Lars Iver Strand som skyter hardt inn foran mål - ingen når ballen og den går i mål. Publikum på Alfheim jubler - Tromsø leder 1 - 0.

Knoll og Tott !!

Etter 55 minutter får Tromsø frispark på hjørnet av 16 meteren. Fra 20 meter Morten Gamst Pedersen skrur ballen forbi muren - helt til høyre for Espen Johnsen - 2 - 0 !!!

Tromsø forsetter å rulle over trønderne. Lars Iver Strand dribler vekk Vidar Riseth, går til 5 - meter, slår til Ole Martin Årst - som scorer. Rosenborg får juling på Alfheim.

71 minutter - Rosenborg har corner, slås inn - Frode Johnsen rager høyest og setter ballen bak Knut Borch. Rosenborg utligner til 3 - 1. Etter scoringen klarer Rosenborg å flytte spillet litt lengre opp på banen. Men det er fortsatt Tromsø som produserer flest muligheter.

80 minutter - Knut Borch kaster langt til Essediri, han slår ballen videre til Ole Martin Årst. Han passerer Riseth og setter ballen bak Espen Johnsen. Tromsø 4 - Rosenborg 1.