skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

-Rasisme i Storfjord

UDIs regionleder Bjørn Fridfeldt mener folk i Skibotn viser rasistiske holdninger når de går så sterkt ut mot etableringa av et asylmottak. I NRKs "Nordaførr"-sending i radio fredag formiddag uttalte han seg også meget kritisk til Storfjord kommunes handlemåte i denne saka.

Publisert 07.12.2001 11:29. Oppdatert 10.12.2001 09:04.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Det er underskriftsaksjonene lokalt i Skibotn som har fått regionlederen i Utlendingsdirektoratet til å reagere så sterkt. Han viste også til uttaleleser han har lest flere steder der folk i kommunen kommer med klart rasistiske holdninger. -Det hjelper lite at alle samtidig sier at de ikke er rasister, sa Fridfeldt i "Nordaførr".

Arvid Lilleng, kommunepolitiker i Storfjord.
Formannskapsmedlem Arvid Lilleng vil ha seg frabedt at en offentlig institusjon som UDI på den måten stempler ei hel bygd som rasister. Lilleng forsvarer også at kommunen videresendte underskriftslistene fra Skibotn til UDI.

Bjørn Fridfeldt sa også i radioprogrammet at han i sin tid som regionleder aldri har opplevd så mye motstand mot et asylmottak som tilfellet nå er i Skibotn-saka. UDI vurderer nå om de kan gjennomføre planen om å åpne mottak i Skibotn turisthotell 10. desember.

Underskriftsaksjonen i Skibotn har som mål å få UDI til å stanse planen om et mottak i bygda. Storfjord formannskap støtter kravet, og har uttalt at kommunen ikke vil stille ressurser til disposisjon i forhoold til de 120 asylsøkerne.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no