skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

MTB-ene flyttes fra Tromsø

Regjeringen foreslår å flytte MTB-skvadronen fra Olavsvern i Tromsø. Også Hæren i Nord-Norge blir ramma i proposisjonen om Forsvarets fremtid som kom i dag.

Publisert 05.04.2002 14:24. Oppdatert 05.04.2002 15:42.

Legger ned Brigade 5

I regjeringens forslag til stortingsproposisjon om Forsvarets framtid, som kom i dag, innføres det investeringsstopp for Brigade 5 i Indre Troms. Det betyr trolig en nedleggelse av brigaden.

- Beklagelig

- Det er beklagelig hvis MTB-skvadronen forsvinner fra Nord-Norge. Det sier kommandørkaptein Geir Bentzen ved Olavsvern i Tromsø. Han mener det vil være teknisk umulig å opprettholde den tekniske beredskapen i nord, hvis MTB-ene blir flyttet til Bergen.

Olavsvern orlogstasjon
- Hvis stortingsproposisjonen går gjennom i Stortinget vil det fortsatt være en viss aktivitet ved Olavsvern, men det blir helt klar en redusjon, sier Bentzen. Idag er det omlag 100 ansatte ved Olavsvern, og MTB-skvadronen teller fire båter.

Forsvarssjefe vil flytte MTB-ene

I februar sa Forsvarssjefen at han står fast på sin avgjørelse om at missiltorpedobåtene skal ha base i Bergen og ikke på Olavsvern. Årsaken er at det koster for mye å ha båtene i Nord-Norge.
I en hemmelig rapport fra ledelsen ved Olavsvern framgår det at det er gjort en rekke grove regnefeil i rapporten som forsvarssjefen bygger sine vurderinger på.

Uenig med Forsvarssjefen

Olavsvern orlogsstasjon bør bli hovedbase for forsvarets MTB-flåte. Det mener marine-og kystartillerisjef, Arild Sandbekk. - Vi må ha en havn med skip i Nord-Norge som kan rykke ut på kort varsel, sier Sandbekk.
Forsvaret har i dag 14 MTB-er stasjonert i Bergen.

Fylkestinget imot

I forrige måned gikk et enstemmig fylkesting i Troms mot nye kutt i Forsvaret i Troms. De krevde at regjeringen holder fast ved at MTB-skvadronen fortsatt skal stasjoneres ved Olavsvern i Tromsø.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no