skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Rotsund flyter av råtten laks

Store mengder død, illeluktende laks flyter nå rundt i Rotsund i Nordreisa. Fiskeridirektoratet har anmeldt saka til politiet.

Publisert 08.10.2002 10:17. Oppdatert 10.10.2002 08:20.
Fiskere som har observert den råtne laksen, sier det er mye av den. En av fiskerne er Olaf Hansen som har vært ute på sundet i dag tidlig. Han sier at laksen lukter forferdelig. Hansen tror at laksen kan komme fra oppdrettsanlegget som har ligget brakk siden i vår. Anlegget fikk ILa-smitte, og Hansen frykter at den døde laksen er ILA-infisert. Det vil i så fall bli katastrofalt for de andre anleggene i området for laksen driver nå utover, sier han.

Saka er anmeldt

Fiskeridirektoratet i Troms har sendt en foreløpig anmeldelse til politiet etter at de i dag har vært på inspeksjon i området og konstatert store mengder råtten oppdrettslaks i Rotsund. Spesialveterinær Einar Karlsen sier man ikke vet hvor lenge ILA-virus kan smitte gjennom død fisk. -Er det her snakk om dumpet syk fisk, er det en meget alvorlig sak, sier Karlsen. Fiskeridirektoratet i Troms vurderer nå om de skal sende en dykker ned for å inspisere det som ligger på bunnen.




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no