skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Fortsatt i fengsel

Tidligere daglig leder i Nordreisa Laks, Kåre Pedersen, blir sittende i varetekt til kommende fredag. Det er klart etter at Hålogaland lagmannsrett i dag har forkastet kjæremålet fra Pedersen etter at han ble varetektsfengslet for dumping av ILA-smitta laks.

Publisert 04.11.2002 12:16. Oppdatert 04.11.2002 14:42.
Det er to grunner til at påtalemyndigheten bruker fire spesialetterforskere til å sikre bevis i denne saken. Politiet har knapp tid på seg til å arbeide i fred. Fredag blir Kåre Pedersen løslatt, med mindre etterforskerne avdekker nye forhold eller bevis som gjør at de finner grunn til å begjære forlengelse av varetekten.
Dernest gjør sakens alvorlighetsgrad det nødvendig å sette inn store ressurser i etterforskninga.

Siktelsesgrunnlaget mot Kåre Pedersen er alvorlig. For det første er han siktet for brudd på Forurensningslovens mest alvorlige bestemmelse, paragraf 78, andre ledd, som har ei strafferamme på 2 års fengsel. Han er også siktet utroskap mot selskapet han var daglig leder for, og medeier i. Her er strafferammen tre års fengsel.

I følge politiadvokat Ole B. Sæverud fortsetter etterforskninga på flere fronter. Av hensyn til etterforskninga vil han ikke si så mye i dag utover at etterforskerne som er i Nordreisa samarbeider tett med Fiskeridirektoratets folk, og at han ikke utelukker noen ting i denne saken.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no