skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Tromsø søker OL

Tromsø kommune søker om å få arrangere vinter-OL i 2014. Ordfører Hermann Kristoffersen og rådmann Stein Rudaa la fram søkerprosjektet mandag formiddag.

Publisert 12.05.2003 11:11. Oppdatert 13.05.2003 09:26.

Vår tur

12.februar 2004 er det 10 år siden tidenes vinter OL. Eller som IOC president Juan Antonio Samarach uttykte seg: "The best Olympic Winter Games ever!" I flere måneder har sentrale personer, blant dem Gerhard Heiberg, jobbet i all hemmelighet med å planlegge søknaden for å få vinter-OL i 2014 lagt til Tromsø.

Får hard konkurranse

4. desember i fjor besluttet kommunene rundt Lillehammer å søke om OL i 2014. Oslo er også interessert og vil søke. Nord-Norge ble nylig lansert som en aktuell kandidat av Senterungdommen. De mener den nordligste landsdelen bør være et alternativ til Oslo og Lillehammer. Men fylkesleder for Senterungdommen i Troms, Kjell Sverre Myrvold, ville ikke si noe om hvor OL burde arrangeres.

Medlem i IOC, Gerhard Heiberg

Bare Lillehammer kan?

Folk både i Norge og i utlandet liker fortsatt å se alle høydepunktene fra de XVII Olympiske vinerlekene på Lillehammer i 1994. Norsk medlem av Den internasjonale olympiske komité (IOC), Gerhard Heiberg, har tidligere sagt at Lillehammer er Norges eneste mulighet til å få et nytt OL. Han mente samtidig at Oslo er sjanseløse på å bli norsk OL-arrangør, og han fikk støtte av tidligere OL-direktør Petter Rønningen. Nå har Heiberg arbeidet sammen med Tromsø kommune om en søknad og sier til NRK at prosjektet er svært spennende.

Må ha bred støtte

Dersom det skal komme en søknad fra Tromsø må Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite (NIF) gå inn for det. -Det er den nasjonale olympiske komiteen som skal stå bak en slik søknad, og foreløpig er ikke dette behandlet på noe plan i NIF, sier informasjons-sjefen i idrettsforbundet, Halvor Lea til NTB.
Han sier at det derfor er langt fram før det eventuelt kan komme på tale å fremme en søknad fra Tromsø sin side.
En OL-søknad vil også kreve en stor statlig garanti, og jeg
tror nok en eventuell OL-søknad fra Tromsø vil være tyngre for staten enn for idretten, sier Lea videre.



Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no