skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 


Publisert 11.10.2000 15:02. Oppdatert 12.10.2000 12:47.
Ordfører Lars Nymo ble informert om politiets beslutning nå i ettermiddag. Han reagerer på botens størrelse. Statsadvokaten mener Målselv kommune unnlot å gjøre nødvendige målinger for å finne ut hvor store snømengder samfunnshuset på Rustadhøgda tålte.


Årsaken til ulykka var konstruksjonsfeil på bærebjelker i taket.


Det var lørdag 11.mars ved sjutida at taket på samfunnshuset på Rustadhøgda raste sammen. Inne i bygget oppholdt seg seg rundt førti offiserer og befal som var med i NATO-øvelsen Joint Winter. Det ble satt i gang et stort redningsarbeid, og det ble snart klart at menneskeliv hadde gått tapt. Utpå natta var tre omkomne funnet mens et tjuetalls personer var skadet.

Etterforskninga konsentrerte seg om snømengdene på taket, og ekspeter fra Norsk byggteknisk institutt konkluderte med at dragerne i taket hadde vridd seg slik at festene røk. Målselv kommune, som eier av bygget, mente det aldri hadde vært måket snø på taket tidligere, at vind normalt blåste snøen vekk. Men det hadde ikke vært gjort konkrete snømålinger på taket, tross den ekstreme snøvinteren.
Heller ikke Forsvaret som leide bygget, hadde kontrollert eller spurt huseieren om snømålinger.



Nå har altså statsadvokaten gitt Målselv kommune en bot på 250.000 kroner fordi kommunen ikke hadde sørget for målinger eller snømåking på taket.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no