skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil ha eldre befal

Leder i forsvarskomiteen Marit Nybakk vil ta de mange dødsulykkene blant soldater opp i Stortingets spørretime. Nybakk er opptatt av om ungt og uerfarent befal får for mye ansvar.

Publisert 30.10.2003 14:07. Oppdatert 30.10.2003 14:20.
Av Margot Dyrstad

Forsvarskomiteen er i dag i Indre Troms der de får presentert det mest moderne av hærens utstyr. Her rettes det også søkelys mot de ulykkene som har kostet tre soldater livet under øvelser det siste året.

Eldre befal vil gi færre dødsulykker


Forsvarskomiteens leder Marit Nybakk vil ha eldre og mer erfarent troppsbefal for å redusere antall dødsulykker. Hun skal sørge for at saken blir tema i Stortinget.
- Etter å ha gått gjennom en samlet presseomtale av de siste dødsulykkene, er det klart at vi må ta sikkerheten på alvor. Norske foreldre må kunne være sikre på at deres sønner og døtre ikke mister livet i slike ulykker, sier Nybakk.

Vil ha stortingsdebatt

Nybakk har meldt inn en interpellasjon om sikkerhet i Forsvaret, som skal besvares av finansministeren og debatteres i Stortinget 20. november. Nybakk mener 20-åringer er for unge til å lede soldatene, men ønsker ikke å tone flagg om forslaget til ny befalsordning. - Vi har for ungt troppsbefal. Det går på helse, miljø og sikkerhet i lederutdanningen, og det å utdanne ansvarsfulle ledere. På en måte må vi få eldre og mer erfarent befal. I dette arbeidet er det viktig å samarbeide med befalsorganisasjonene, sier Nybakk til fofo.no. Hun vil ikke svare direkte på om Forsvaret gjør nok for å forebygge ulykker, men viser til at flere av de siste dødsulykkene kan karakteriseres som «unødvendige».


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no