skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: SVALBARD

Må fjerne oljesøl

Det russiske gruveselskapet på Svalbard blir nå pålagt å rydde opp etter oljeforurensning i Pyramiden på Svalbard. Det er første gang at Sysselmannen har gitt en slik beskjed til russerne.

- Kulldrift må bli lønnsom

Kulldriften på Svalbard må bli lønnsom i løpet av neste år. Det sier den nye styreformannen i Store Norske Spitsbergen Kullkompani, Petter Thomassen.

Store Norske-sjef beholder jobben

Robert Hermansen beholder jobben som administrerende direktør i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Verken den nye styrelederen, eller næringsministeren, har noe ønske om å fjerne Hermansen.

Kåseriet:

Ulykka som felte ei regjering

Det er 40 år sidan ulykka i Kings Bay-gruva på Svalbard, som førte til at Einar Gerhardsen (biletet) si regjering måtte gå av. Det var den mest dramatiske hendinga i norsk politisk historie etter krigen, skriv Egil Johan Ree.

Søppel er gravskjending

Alt skrotet og søpla som ligger i og ved Kings Bay gruven på Svalbard er gravskjending. Det hevder de etterlatte etter Kings Bay ulykken for 40 år siden.

40 år siden Kings Bay

Kings Bay-ulykken 5. november 1962 har blitt stående som Norges verste gruveulykke. 21 mann omkom nede i gruva, 11 av dem ble aldri hentet opp.

Hoderulling i Store Norske

Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, kan bli den neste som må gå fra selskapet. Det sier næringsministeren som i går sparket styrelederen.

Advarer mot flere lover på Svalbard

Bergmesteren på Svalbard advarer mot å tvinge på russerne norske lover. De blir vanskelig å håndheve i de russiske områdene, mener han.

Vil finne dinosaurskjeletter

Da det ble funnet dinosaurspor på Svalbard for 40 år siden var det en verdenssensasjon. Dinosaurene må ha tålt både kulde og mørke. Nå håper forskerne å finne skjeletter på dinosaurøya Svalbard.

Radikalere på Svalbard overvåket

Overvåkningspolitiet og Sysselmannen på Svalbard drev på 60 og 70-tallt omfattende overvåkning av det radikale miljøet i Longyearbyen på Svalbard.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no