skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Uenig om salg av fort

Leder i forsvarskomiteen på Stortinget, Marit Nybakk, misliker at forsvarsminister Kristin Krohn Devold ikke stanser salgene av kystfort langs kysten.

Av Siv Helberg. Publisert 09.07.2004 14:59. Oppdatert 09.07.2004 15:03.
SE OGSÅ:
I Tromsø forsøker meglerfirmaet Skifte Eiendom, i lag med Forsvarsbygg, å selge Breiviknes fort i Ullsfjorden. Men salget møter stor motstand både fra lokalpolitisk hold og på Løvebakken.

Krever stans

Marit Nybakk skriver nå til forsvarsministeren og forlanger at Forsvaret stanser salgene av kystfortene. Nybakk sier at stortingsvedtaket om dette temaet, må tolkes slik at alle salgene stoppes inntil regjeringa har lagt nye retningslinjer for hva som skal skje med fortene i framtida. Men det er ingenting som tyder på at forsvarsministeren vil endre oppfatning. På NRK Nordaførr fredag sa Devolds politiske rådgiver Bengt Eidem, at forsvarsdepartementet ikke akter å stoppe salget av Breiviknes fort.

Ikke interessert

Tromsø kommune, som har forkjøpsrett, har sagt at de ikke interessert, og da må vi selge til andre private interessenter, sier Eidem til NRK. Forsvaret skal kvitte seg med disse områdene, og det Stortingsvedtaket som Nybakk viser til pålegger ikke departementet å stanse salgene, mener Eidem. Nybakk sier dette blir et tolkningsspørsmål av vedtaket, men hennes oppfatning er at salget i Tromsø burde stoppes.





Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no