skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Aagaardsaken:

Fikk ikke se dokumentene

Tromsø formannskap fikk ikke se et eneste saksdokument før de bestemte seg for å saksøke forretningsmannen Anders Aagaard. Kommuneadvokaten i Tromsø ga bare formannskapet en muntlig orientering.

Publisert 13.12.2004 06:40.
Av Christian Kråkenes

2. desember kom kommuneadvokat Marianne Abeler til lukka formannskapsmøte i Tromsø, for å be om lov til å ta ut sivilt søksmål mot forretningsmannen Anders Aagaard.

Lite er kommet fram om hva som skjedde på dette møtet. Aagaard-saken er komplisert, men da formannskapet skulle ta stilling til et kommunalt søksmål mot Aagaard, gikk det fort for seg. Kommuneadvokaten ga formannskapet en kort orientering om saken, uten å legge fram noen saksdokumenter.

Deretter fikk hun formannskapet med seg på å saksøke Aaagaard for flere titalls millioner kroner. Kommuneadvokat Marianne Abeler begrunner fraværet av skriftlig dokumentasjon med dårlig tid.

– Det var kort tid igjen før foreldelsesfristen gikk ut, og vi hadde dårlig tid. Derfor fikk ikke formannskapet skriftlig saksframlegg, sier kommuneadvokaten til NRK.

Titalls millioner

Det er på det rene at erstatningskravet beløper seg til flere titalls millioner kroner.

47 millioner kroner av disse har sammenheng med en uvanlig garanti Anders Aagaard ga investorene i et parkeringshus på åttitallet. Investorene kan ifølge Aagaard fortsatt kreve å få sine penger tilbake, men kommunen mener Aagaard lurte dem til å betale ut de 47 millioner kronene.

– Ingen rettsinstans

Ordfører i Tromsø, Herman Kristoffersen (Ap) ser ikke noe problem i at dokumentene ble holdt unna de folkevalgte.

– Formannskapet er ingen rettsinstans, så det er helt i orden at det ikke legges fram noen saksdokumenter, sier en ordknapp Hermansen.

– Kritikkverdig

Jan Blomseth (Frp)
Jan Blomseth (Frp) var den eneste som stemte mot å ta ut stevning mot Aagaard. Han var ikke imponert over kommuneadvokatens saksfremlegg.

– Dette er ikke godt nok, det er kritikkverdig at formannskapet ikke får skriftlig saksframlegg, slik at vi får kontroll på alle opplysningene i saken, sier Blomseth.

Kommuneadvokat Marianne Abeler mener formannskapets flertall godtok beslutningsgrunnlaget som godt nok, i og med at de ga klarsignal til søksmål.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no