skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Positiv OL-høring

Håpet om et vinter-OL i Tromsø lever videre etter onsdagens OL-høring på Stortinget. - Vi opplevde denne runden som oppklarende, sier Tove Karoline Knutsen.

Av Siv Helberg. Publisert 19.01.2005 14:29. Oppdatert 20.01.2005 07:23.
SE OGSÅ:
Av Siv Helberg

Knutsen er styreleder i Tromsø 2014 som jobber for å få vinterlekene til Tromsø. Vi hadde med oss en rekke personer fra forskjellige kompetanseområder. Vi fikk belyst prosjektet på en god måte slik jeg ser det. Vi har ikke helt gitt opp 2014 ennå. Nå ønsker vi at Stortinget entydig konkluderer med at Norge skal søke OL og at Tromsø er kandidat nummer en enten for 2014 eller seinere, sier Knutsen.

Regjeringen sa nei

Regjeringen sa i desember nei til å støtte Tromsøs OL-søknad, og med Fremskrittspartiets støtte til regjeringens beslutning er det heller ikke flertall på Stortinget for et Tromsø-OL. Tromsø føler seg dårlig behandlet i søkerprosessen.

- Stortingsmeldingen er skreddersydd for avslag. Alt som kan være usikkert, tolkes negativt. Departementet har ikke sett hvilke muligheter hele nasjonen og landsdelen vil få ved et OL i Tromsø. Departementet hadde en tett og nær dialog med Lillehammer, hvor stortingsproposisjonen ble utarbeidet på bakgrunn av forhandlinger og omforente løsninger mellom departement og søkerorganisasjon. For Tromsøs del har departementet i liten grad tatt kontakt med søkerbyen, sa Tove Karoline Knutsen i desember.

Seeberg advarer

Skipresident Sverre Seeberg advarer Stortinget mot å binde seg til at Tromsø skal bli søkerby dersom Norge på nytt søker vinter-OL. Det blir ingen norsk OL-søknad i 2014. I Tromsø er engasjementet stort for at byen skal være Norges kandidat ved en senere søknad.

Seeberg sier til NRK at både idrettsstyret og Stortinget bør stå fritt for å bestemme seg om arrangementsby. Det er et framtidig idrettsstyre som skal uttale seg om Norge bør søke. De bør stå fritt i sine vurderinger og ikke la seg binde opp av tidligere vedtak. Også Stortinget bør stå fritt, mener skipresidenten.

Raser mot idrettspresidenten

OL-søkerne i Tromsø er rasende på idrettspresident Karl-Arne Johannessen, som ikke deltok på onsdagens høring på Stortinget. Karl-Arne Johannessen burde møtt i dag. Det foreligger en flertallsinnstilling fra idrettsstyret om å støtte vårt kandidatur til og med av to forskjellige idrettsstyrer og dette har presidenten å rette seg etter. At han ikke møter til dagens høring svekker helt klart vårt kandidatur, sa daglig leder i Tromsø 2014 Erlend Rian til P4 onsdag.

Rian synes det er merkelig at bare nestleder i idrettsstyret, Odd Roar Thorsen, skulle møte. Det er ikke ofte idretten er kalt til høring på Stortinget. Når man en sjelden gang er det, burde øverste tillitsvalgt møte for å gi saken den tyngde og seriøsitet den fortjener, sier Rian. (©NTB)



Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no