skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Godtar ikke veterinærkutt

Nytt brudd i veterinærforhandlingene etter at Landbruksdepartementet vil halvere antall veterinærer på vakt etter kontortid i Troms og Finnmark.

Publisert 25.01.2005 15:52.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Christian Kråkenes og Torgeir Skeie

I dag ble det brudd i forhandlingene mellom veterinærene og Landbruksdepartementet om en ny vaktavtale. Hadde departementet fått det som de ville, hadde Finnmark fått tre veterinærer til å passe dyrene utenom kontortida, mens Tromsø hadde fått fire. Dette er en halvering i forhold til i dag.

Veterinærene krevde dobbelt så mye i lønn for å være i beredskap etter kontortid, og det gikk også Landbruksdepartementet med på. Når veterinærene i dag brøt forhandlingene, skyldes det at departementet ville halvere antallet veterinærer på vakt om natta.

Kan få dødelig utfall

Veterinærforeninga gir departementet rett i at det er mindre å gjøre om natta, men med mørket kommer helt andre utfordringer.

- Om natta er det nesten bare akutte tilfeller. De krever at vi kommer så fort som mulig. Færre veterinærer på vakt og større geografiske ansvarsområder, vil føre til at vi ikke kan hjelpe så raskt som nødvendig. Det kan får dødelige utfall, sier lederen i Troms og Finnmark veterinærforening, Solfrid Åmdal.

Må ta til vett

Leder i Troms Bonde- og småbrukarlag, Ole Anton Teigen, mener flere husdyr vil dø hvis kuttforslagene blir gjennomført.

- Det blir så lange avstander at man ikke når fram i tide. Kuttforslaget går ut over oss i Nord-Norge på grunn av at avstandene er så store her. Mens på Østlandet er avstandene så små at kuttene ikke vil få særlige konsekvenser, sier han.

Han mener landbruksminister Lars Sponheim nå må ta til vett og få partene tilbake til forhandlingsbordet.

LENKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no