skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Idrettsstyret vurderer OL på nytt

Krefter innen idretten har ikke gitt opp kampen om OL til Tromsø i 2014. Idag skal Idrettstyret avgjøre om det skal søkes om vinter OL selv om Stortinget og regjeringen tidligere har sagt nei til å garantere for arrangementet.

Publisert 21.06.2005 07:04. Oppdatert 21.06.2005 08:22.
Av Morten Ruud

Stortinget og regjeringa har tidligere sagt nei til å garantere for milliardene som må til for å avvikle arrangementet.

Idrettstyret vurderer i dag nye momenter i saken og om det skal fremmes en søknad uten statsgaranti.

Ideen om vinter-OL i Tromsø i 2014 er med andre ord ikke død.

Ny behandling

Snaue to måneder etter at Stortinget sa nei til å gi statsgaranti til prosjektet med en kostnadsramme på 15,6 milliarder kroner, skal idrettstyret i dag behandle vinter-OL i Tromsø en gang til.

Det nye denne gangen er i følge styreleder Tove-Karoline Knutsen i Tromsø 2014 AS, at blant annet at utgiftene til anleggene er redusert, som følge av at kravene fra den internasjonale olympiske komiteen ikke er så store som tidligere.

Vedtar idrettstyret å søke om vinter-OL i Tromsø, blir det uten statlig garanti. Det bekymrer ikke styreleder Tove Karoline Knutsen i Tromsø 2014 AS.

Mandelasuksess

Suksessen med Mandelakonserten og det faktum at Arbeiderpartiet og Senterpartiet står last og brast med ideen om OL i tromsø, gjør at seks idrettskretser har bedt idrettsstyret seg på saken en gang til.

Det pikante denne gangen er at idrettstyret, på tross av rungende nei fra departementet, regjeringen og Stortinget, velger å ta saken opp til ny behandling.

Uten statsgaranti

Hvis idrettsyret velger å fremme en søknad overfor den internasjonale olympiske komite, IOC, så må det skje før den 28. juli og det vil da være uten statsgaranti i bunnen.

I så fall satser idrettsstyret på at det politiske flertallet endrer seg etter høstens valg. Arbeiderpartiet og Senterpartiet er for OL i tromsø. Det vil de være også etter valget, men det er ikke dermed sagt at motstanderne i Stortinget er byttet ut med tilhengere, eller at motstanderne har endret standpunkt.

Dilemma

Idrettstyret dilemma er hvordan de eventuelt skal balansere mellom det å komme i skade for å tråkke den vedtatte politiske flertallet i landet på tærne og det å være tro mot sitt eget vedtak om å gå inn for vinter-OL i tromsø.

Tove Karoline Knutsen i det lokale OL-selskapet synes ikke det er politisk gambling å ta saken opp en gang til.




Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no