skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Fikk advarsel på grunn av kattebilde

Skipper Knut Charles Olsen i Redningsselskapet har mottatt en skriftlig advarsel fra ledelsen - utelukkende på grunn av en epost han mottok og sendte videre til fire personer.

Publisert 12.07.2005 11:53.
Av Øystein Antonsen

Dette sier Olsen til NRK. NRK fortalte i går om Knut Charles Olsen, som ble innkalt på teppet ved hovedkontoret til Redningsselskapet, etter at ledelsen hadde gått gjennom epostene hans. Han hadde ikke selv bedt om å få tilsendt denne eposten.

Olsen har nå mottatt en skriftlig advarsel fra ledelsen i Redningsselskapet. Denne nekter Olsen å godta.

- Jeg har ikke vært illojal mot Redningsselskapet, og ønsker ikke å ha denne advarselen på cv-en. Jeg kommer derfor ikke til å godta den, sier Olsen.

Eposten omtaler Monica Kristensen Solås, generalsekretær i Redningsselskapet, og hadde som vedlegg et bilde av ei katt som gjorde sitt fornødne på en avisartikkel om Kristensen Solås.

Olsen har jobbet 18 år i Redningsselskapet, og er en profilert skipper. Han har fortsatt jobb i selskapet, men vil kontakte advokat og Norsk Sjøoffisersforbund for å få råd og hjelp.

DETTE ER SAKEN

* Etter den siste tids kontrovers vedrørende avskjedigelsen av regionledere i Redningsselskapet, beordret ledelsen en gjennomgang av samtlige 37.000 eposter sendt mellom ansatte i Redningsselskapet.
* Denne avdekket at skipper Knut Charles Olsen, som har jobba 18 år i Redningsselskapet, hadde mottatt en epost der generalsekretær i Redningsselskapet, Monica Kristensen Solås, ble omtalt i negative ordelag.
* Datatilsynet mener Redningsselskapet har brutt personvernlovgivninga i sin gjennomgang av epostkorrespondansen, og skal i august utføre en kontroll av framgangsmåten til Redningsselskapet

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no