skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Skader selskapets rykte

Bråket rundt Redningsselskapet ødelegger for selskapets rykte. Det mener leder i Sjøredningskorpset i Tromsø. Han merker en skepsis blant folk overfor Redningsselskapet, og frykter derfor for framtida til sjøredningskorpset.

Av Ola Nymo Trulsen. Publisert 12.07.2005 16:00. Oppdatert 12.07.2005 16:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Vi er jo en del ute blant folk på festivaler og arrangementer, der vi profilerer Redningsselskapet. Det merkes ganske godt; vi har ikke vært lenge på en plass før folk begynner å diskutere alt oppstyret som er rundt Redningsselskapet. Det er ganske mye harme blant folk, sier Finn Harald Hansen, leder i sjøredningskorpset i Tromsø.

Korpset er underlagt Redningsselskapet, og driver med livredning til sjøs på frivillig basis. Korpset er derfor avhengig av frivillige, og Hansen frykter for at bråket rundt moderselskapet kan slå negativt ut for Sjøredningskorpset.

- Vi merker det er synkende motivasjon blant medlemmene til å drive og jobbe frivillig for Redningsselskapet. Det kan kanskje etter hvert bli slik at vi ikke klarer å opprettholde døgnberedskap. Det har vi nå, og det kan etter hvert bli få som tar mange vakter. Disse kan bli utbrent, og i så fall måtte vi redusere døgnberedskapen, sier han.

- Bunnen ramler ut

Det har den siste tida vært mye negativ publisitet retta mot Redningsselskapet. Fem regionledere ble avskjediget tidligere i år, og tidligere denne måneden ble det kjent at Redningsselskapet sentralt hadde gått gjennom nesten 40.000 eposter sendt mellom ansatte - etter sigende på jakt etter illojale medarbeidere.

Ragnhild Johansen, nestleder i distriktsstyret i Redningsselskapet i Troms, merker at oppstyret rundt disse sakene har ødelagt Redningsselskapets rykte.

- Det føles som om bunnen er i ferd med å ramle ut. Det er ikke noe morsomt å jobbe for Redningsselskapet og samle inn penger. Det blir veldig vanskelig, sier Johansen.

Frykter flukt

I dag har Redningsselskapet nesten ett tusen enkeltmedlemmer i Troms og Finnmark. Både Johansen og Hansen er redde for at dette tallet nå vil synke.

- Jeg har hørt noen som sier at "nå legger vi ned arbeidet." Både foreninger, også antydninger fra de som jobber i Sjøredningskorpsene, sier Johansen.

- Det er folk som har støttet selskapet i mange år som har slutta å støtte selskapet, og som har meldt seg ut, avslutter Finn Harald Hansen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no