skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Misnøyen øker

Leder av Troms Fiskarfylking ber generalsekretær Monica Kristensen Solås om å vurdere sin stilling. Fiskeriministeren er bekymret for alt bråket i Redningsselskapet.

Publisert 22.07.2005 14:36.

Av::Øystein Antonsen og Kristine Østvold

Arvid Ahlquist er også med i fylkesstyret i Redningsselskapet i Troms, han sier Kristensen Solås med sin lederstil er i ferd med å ødelegge selskapet.

Magnus Stangeland

Alvorlig kritikk

President i Redningsselskapet, Magnus Stangeland, tar kritikken alvorlig. -Men jeg har fortsatt full tillit til generalsekretær Monica Kristensen Solås, sier han. Fiskeridepartementet kjøper tjenester av Redningsselskapet for 60 millioner kroner i året. Svein Ludvigsen sier til NRK i at han er bekymret for alt bråket i selskapet.

Fortsatt misfornøyd

Leder i fylkesstyret i Finnmark, Kjell Pedersen gjentar styrets kritikk av Solås. Han sier til NRK i dag at fylkesstyret i Finnmark vurderer å trekke seg i protest mot generalsekretæren.

Omstridt lederstil

Årsaken til bråket rundt Solås er hennes måte å lede selskapet på. Blant annet ble samtlige regionledere i Redningsselskapet oppsagt i en omorganiseringsfase. Deriblant var Arild Bråthen i Tromsø. Han gikk rettens veg og fikk medhold i at han var usaklig oppsagt. Nå står han tiltalt for uakseptable disponeringer av selskapets penger.

Rekonstruerte e-poster

I forbindelse med avskjedssaken av fem regionledere fikk ledelsen i selskapet rekonstruert 37.000 e-poster til og fra ansatte i selskapet. Disse blir brukt som grunnlag i den kommende rettssaken mot regionleder i Troms og Finnmark, Arild Bråthen.
Datatilsynet mener behandlingen trolig er brudd på personlovgivningen og forutsetter at materialet ikke kan benyttes før det er rettslig avklart. I august skal de nok en gang kontrollere Redningsselskapet.

Mister arbeidslysten

Etter alt bråket har Redningsselskapet i Troms avlyst deltakelsen på flere kulturdager fremover. Og mange frivillige legger ned arbeidet sitt i protest etter at ledelsen har tappet e-posten til ansatte, på jakt etter illojale medarbeidere.




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no