skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

NSSR-striden tilspisser seg

Konflikten mellom ledelsen og Redningsselskapet tilspisser seg. Distriktsstyret i Troms har idag hatt telefonmøte og reagerer på uttalelser om at de må trekke seg og på tidspunktet det ekstraordinært landsmøte er lagt til.

Publisert 26.07.2005 16:03. Oppdatert 28.07.2005 19:03.
Av Laila Lanes

Distriktsstyret skriver i en pressemelding at de ikke kommer til å trekke seg. De har bred støtte i grasrota i Troms, og nytt styre blir ikke valgt før i mars 2006 på det ordinære årsmøtet, heter det i pressemeldingen.

Styret reagerer også kraft på uttalelsene om at de ikke skal ha tatt saken opp internt. Det var styreleder i Nordland, Harald Adolfsen, som i NRK's sendinger i morrest sa at det er feil av distriktsstyrene i Troms og Finnmark å kritisere Redningsselskapet gjennom media. Han mener kritikken burde kommet fram på landsrådsmøtet.

Til det svarer distriktsstyret i Troms at de har gjort flere henvendelser til ledelsen i Redningsselskapet, men at de ikke har fått svar.

Les pressemeldingen her.

"Distriktsstyret i Troms har i telefonstyremøte i dag tirsdag den 26.juli behandlet de siste utspill fra distriktsstyreleder i Nordland, Harald Adolfsen og innkallingen til ekstraordinært landsmøte med de begrunnelser som er gitt i pressemeldingen fra Magnus Stangeland

Distriktstyret i Troms trekker seg ikke.
Styret i Troms representerer foreningene og de frivillige i Troms og har unison og bred støtte i grasrota i
Redningsselskapet. I følge Redningsselskapets lover kan ingen andre organ enn distriktets foreninger i Troms foreta valg av nytt styre. Dette vil i så fall ikke skje før i mars 2006 på distriktets årsmøte.

Det er interessant at Selskapets president også karakteriserer denne medlemsmasse som en minoritet og "et fåtall frivillige".
Vi er alle medlemmer som alltid har villet Redningsselskapets beste og vært lojale mot Redningssaken. Likevel må det være lov med uenighet innenfor en demokratisk organisasjon.
At vi bruker vår demokratiske rett til å si i fra gjennom at vi to ganger har fattet lovlige vedtak som er formidlet til selskapets sentralstyre, burde vi være i vår fulle rett til.

I møte den 2.07.05 fattet styret følgende vedtak:
Vedtak:
1. Distriktsstyret i Troms registrerer at de skadevirkninger vi i sak 04-05 (15.januar) advarte mot,
nå er blitt en realitet. Vi har derfor ikke tillit til sentralstyret og Generalsekretæren for den måten Redningsselskapet ledes på.
Selskapet er påført kostnader i millionklassen gjennom innleide advokater og konsulenter. Den overvåking av sjø- og landansatte som er iverksatt ved rekonstruksjon av et betydelig antall e-mail, tjener selskapet til liten ære.
Vi registrerer også at folks vilje til å støtte Redningsselskapet i Nord-Norge er sterkt svekket, noe som dokumenterers av et betydelig antall henvendelser til våre foreninger og distriktsstyrets medlemmer.

2. Distriktsstyret fastholder at vi fortsatt har full tillit til Arild Braathen, og at de beskyldninger som er rettet mot han er totalt grunnløse.

Til tross for disse vedtakene har aldri selskapets President eller sentralstyre sett seg umaken verdt ved å ta kontakt med oss, til tross for at vi flere ganger har hørt at selskapets president Stangeland skulle ha kontaktet oss.

Det stiller saken i et underlig lys når man sier at man har prøvd å komme fram til fornuftige løsninger, så lenge realiteten er at man fra Høvik aldri har gjort noe forsøk på å få til løsninger.

Når man nå midt i ferietiden innkaller til et ekstraordinært landsmøte med tre ukers varsel umiddelbart før for saken viktige saker er behandlet i rettsapperatet, og før Datatilsynets varslede kontroll er avholdt, minner dette sterkt om noe av den overrumplingstaktikken som har vært benyttet b.l.a. ved at man på landsrådsmøter stiller med advokater og pålegger frivillig valgte delegater til taushetsplikt.

Alle disse sakene kan være med på å avdekke noen av de ulovligheter vi tidligere har påpekt.
Distriktsstyret i Troms er av den oppfatning av at dersom man hadde ønsket å få en ryddig og varig situasjon, burde man ha avholdt et ekstraordinært Landsmøte etter at disse prosessene var ferdige i rettsapparatet."



Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no