skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Gransker redningsselskapet

Ikke mistillitsforslag til Stangeland
Ikke mistillitsforslag til Stangeland
Et utvalg skal granske virksomheten Redningsselskapet. Dette ble vedtatt av Landsrådet i helga. President Magnus Stangeland ser ikke på oppnevninga av et granskingsutvalg som noen form for mistillit.

Publisert 28.11.2005 07:35. Oppdatert 28.11.2005 09:10.
Av Lars Egil Mogård og NTB

Etter en opprivende strid, har noen av distriktslederne forsøkt å få kasta dagens ledelse. Men opprøret førte ikke fram. Bare Nordland, Rogaland og Agder fremmet forslag om mistillit. Skulle opprøret lykkes, og et ekstraordinært landsmøte kunne kalles inn, måtte minst fem lokallag ha stemt for mistillit.

Ikke grunn for mistillit

Etter en redegjørelse fra president Magnus Stangeland og visepresident Hermod Larsen bestemte landsrådet at det ikke var noe grunnlag for mistillit nå. Men tre skriftlige forslag om mistillit ble oversendt sentralstyret. Disse tre kom fra Nordland, Rogaland og Agder.

Ferdig i mai

Den eksterne gjennomgangen av driften skal være ferdig i god tid før redningsselskapets landsmøte i slutten av mai 2006. Først da kan det eventuelt bli framsatt et mistillitsforslag mot Stangeland for hans håndtering av selskapets omfattende problemer.

Lenge bråk

Bråket i Redningsselskapet begynte i fjor i forbindelse med en omorganisering som gjorde at alle regionslederne ble oppsagt og tilbudt annen stilling. Flere andre forhold førte til voksende kritikk av lederstilen til generalsekretær Monika Kristensen Solås. Hun ble sykmeldt på ubestemt tid da Redningsselskapet ble politianmeldt av Datatilsynet for å ha lest de ansattes e-post.

Avklaring om generalsekretæren

Den sykepermitterte generalsekretæren Monica Kristensen Solås var også delvis tilstede på møtene i helga. President Magnus Stangeland vil ikke bekrefte at det er et ønske at hun sier opp stillinga i redningsselskapet.

- Men det blir snart komme ei avklaring, sier Stangeland.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no