skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Oppsagt regionleder i Redningsselskapet for retten


Publisert 29.11.2005 14:29. Oppdatert 29.11.2005 14:36.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Den tidligere regionlederen for Redningsselskapet i Nord-Norge, Arild Braathen, må onsdag møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for urettmessig å ha disponert selskapets midler.

Braathen er tiltalt for ved tre anledninger å ha tatt ut til sammen 60.000 kroner fra selskapets konto. Uttakene skjedde i 2003. Alle pengene ble tilbakebetalt på under to måneder.

Degradert

Arild Braathen var en markant regionleder i Redningsselskapet i en årrekke, og kom raskt i søkelyset etter at Monica Kristensen Solås overtok som generalsekretær i fjor.

Regionleder Arild Braathen må møte i retten. (Foto: NRK)
Et av de første grepene Kristensen Solås gjorde, var å degradere tre regionlederne i selskapet til distriktssekretærer.

Under en middag i Tromsø i fjor vår tildelte Monica Kristensen Solås distriktssekretæren en advarsel for illojal opptreden. Braathen ble senere politianmeldt og avskjediget 6. januar i år. Og dermed var bråket i Redningsselskapet ikke lengre en intern affære.

Midlertidig medhold

Braathen gikk til sak mot Redningsselskapet, og fikk rettens kjennelse for å gjeninntre i sin stilling 7. februar i påvente av arbeidsrettssaken han hadde varslet mot selskapet.

Saken kom opp for retten i september i år. Men i mellomtiden hadde statsadvokaten i Troms og Finnmark satt Braathen under tiltale.

Spesialordning

I arbeidsrettssaken ble det ble vist til at Braathen hadde en spesialordning i Tromsø der han har tatt ut penger fra en konto til privat bruk.

Braathen har flere ganger hevdet at dette er penger han har tatt ut som forskudd for egne utgifter i år med særdeles mye reisevirksomhet.

Braathen viste på sin side til at Redningsselskapet har disponert i alt 89 kontoer med i alt 16 millioner kroner som ikke har vært tatt med i de offisielle regnskapene.
Asker og Bærum tingrett tok ikke stilling til om uttakene fra Braathen er å regne som underslag.

Retten ga Redningsselskapet medhold i at de kunne si opp Braathen. Arild Braathen har anket dommen fra Arbeidsretten. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no