skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Kamp om Redningsselskapets konto

I straffesaken mot tidligere regionleder Arild Braathen, kjempet aktor og forsvarer torsdag en innbitt kamp om Redningsselskapets konto i Tromsø.

Publisert 01.12.2005 13:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Braathen er tiltalt for å ha overført til sammen 60.000 kroner fra kontoen til seg selv ved tre anledninger i 2003. Pengene ble senere tilbakebetalt, men uttakene utløste underslagsalarm på selskapets hovedkontor på Høvik.

– Underslag

Både den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås og Redningsselskapets eksterne revisorer har i retten hevdet at pengene ble tatt ut av en konto som i praksis var en innsamlingskonto. Pengene fra disse kontoene skal uavkortet sendes inn til hovedkontoret.

Den oppsagte regionlederen, Arild Braathen. (Foto: NRK)
- Vi så at Braathen uberettiget hadde overført penger til sin egen konto, og oppfatter at han har underslått midlene, sa selskapets eksterne revisor Geir Harald Lie i Nord-Troms tingrett torsdag.

Monica Kristensen Solås fortalte onsdag at hun fikk klare råd om å gå til avskjedigelse og politianmelde forholdet.

Godt kjent

Arild Braathen hevder at kontoen, som var den eneste ved regionkontoret i Tromsø, ble benyttet som en driftskonto. Han innrømmer overføringene, men sier uttakene ble gjort for å avregne utestående for store reiseregninger.

I retten fikk Braathen klar støtte fra tidligere økonomisjef Bjørn Øyvind Jorheim i oppfatningen av at kontoen ble brukt som en ordinær bruks- og driftskonto.

Ifølge Jorheim var kontoen godt kjent av regnskaps- og økonomiseksjonen ved hovedkontoret. Braathens nærmeste medarbeidere i Tromsø forklarte også i retten at kontoen var godt kjent i Oslo.

Ville endret rutiner

Jorheim kjente ikke til de tre omstridte uttakene, men ville ikke ha reagert med mistanke om underslag dersom han hadde blitt gjort kjent med uttakene.

- Jeg ville ikke vurdert dette som noe straffbart forhold. Hvis jeg hadde kjent til uttakene, ville jeg tatt opp saken med Arid Braathen og funnet en annen måte å gjøre det på, sa Jorheim i sin forklaring. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no