skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Marsjordre fra landsrådet

Flertallet i Redningsselskapets landsråd ber selskapets president Magnus Stangeland og visepresident Hermod Larsen gå av. I tillegg stiller Monica Kristensen Solås plassen sin til disposisjon.

Publisert 04.12.2005 16:00. Oppdatert 04.12.2005 17:43.
Av Elisabeth R. Jakobsen, Adrian Dahl Johnsen og Ole-Kristian S. Losvik

Nestleder i landsrådet, Marie Kleppa, krever at Magnus Stangeland og Hermod Larsen trekker seg allerede på et krisemøte som skal holdes på tirsdag.

Flertall for mistillit

Hun sier ni av tretten distriktsrepresentanter stiller seg bak mistillitsforslaget som blir lagt fram for sentralstyret på styremøtet på tirsdag.

Hermod Larsen sier at hvis disse opplysningene stemmer må det innkalles til et ekstraordinært landsmøte i Redningsselskapet.

Det ekstraordinære landsmøtet må deretter velge et nytt styre. Av praktiske grunner vil det neppe skje før i begynnelsen av januar.


- Selskapet må gå foran

- Selskapet må gå foran personer sier Larsen, som mener man må skifte ut hele styret og den administrative ledelsen.

- Dersom vi nå raskt klarer å finne et mannskap som kan ta oss ut i smulere farvann, så er det helt åpenbart at eneste løsning er at hele styret stiller sine plasser til disposisjon, for jeg tror ikke at vi får noen ro før vi rydder bordet helt, fortsetter han i et intervju med NRK Nordland.

Kristensen Solås kan gå

Lørdag skrev Bergens Tidende at Monica Kristensen Solås stiller plassen sin til disposisjon. Hun sier hun kan være villig til å gå av som generalsekretær hvis det kan bidra til konstruktive løsninger i den fastlåste konflikten.

Det er likevel noe usikkert hva hun mener med utsagnet, for i søndagens Dagbladet er tonen en annen.

– Jeg kommer aldri til å gi meg så lenge selskapet trenger meg. Jeg støtter meg ofte til et sitat av Fridtjof Nansen, som sa: «Når du har gått så langt at du tror du ikke orker mer, da har du kommet halvveis.» Jeg var sykmeldt en periode. Det har jeg vært før også. Forskjellen denne gangen var at jeg ble suspendert da jeg var frisk igjen. Jeg er blitt utsatt for et maktspill fra president Magnus Stangeland og nekter å gi meg fordi han skal redde sitt eget skinn, sier Kristensen Solås som mener hun har støtte fra et flertall av de ansatte.

(NRK)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no