skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- En verdig avslutning

- Jeg håper "Utvik Senior"-saken kan få en verdig avslutning, sier leder i justiskomiteen, Anne Marit Bjørnflaten (Ap etter at Stortinget i går vedtok å gi 5,2 millioner kroner i erstatning til de etterlatte etter mannskapet på "Utvik Senior".

Publisert 20.12.2005 06:58. Oppdatert 20.12.2005 11:27.
Av Helge Markusson

- Det som er viktig, og kanskje viktigere enn beløpets størrelse, er at dette er en måte for Stortinget å uttrykke beklagelse overfor de etterlatte på, på vegne av samfunnet, sier Bjørnflaten.

I går vedtok Stortinget å gi 5,2 millioner kroner i erstatning til de 43 etterlatte etter mannskapet som omkom da fiskebåten Utvik Senior forliste utenfor Senja i 1978.

Kritikk for løftebrudd

Fremskrittspartiet ville ha et høyere beløp, men ble nedstemt av de andre partiene.

Arbeiderpartiet har fått kritikk for løftebrudd i saka. Før valget var det medlemmer fra partiet som mente de etterlatte burde få mere penger, men dette skjedde altså ikke.

Fri rettshjelp

Men Bjørnflaten sier Stortinget nå legger press på Fylkesmannen i Troms, slik at de etterlatte blir innvilget fri rettshjelp i saka.

- Det er ganske uvanlig at Stortinget gjør det, men vi mener det er viktig at fylkesmannen gir søknaden en god behandling, sier Bjørnflaten.

Hun mener også det er viktig at Stortinget har slått fast at mannnskapet ikke hadde skyld i forliset.

- Beløpet er ment som et uttrykk for beklagelse på vegne av samfunnet i forhold til uretten de etterlatte har måtte lide for. om noen er uenige i utfallet av saken, har jeg stor forståelse for det, sier hun.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no