skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Val 2005 T&F 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Valg 2005 Troms og Finnmark Sist oppdatert 08:15
 
Jens Stoltenberg:

– Olje i Barentshavet blir tøffest

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Oljeboring i Barentshavet og gasskraftverk blir de vanskeligste sakene for de tre regjeringspartiene å bli enige om, tror Norges nye statsminister, Jens Stoltenberg.

Publisert 13.09.2005 10:43. Oppdatert 13.09.2005 11:43.
– Vi har hatt ulike meninger om oljevirksomheten i Barentshavet og om gasskraftverk. Her må vi jobbe for å finne fram til løsninger som alle de tre partiene kan leve med, sier Stoltenberg til NTB tidlig tirsdag morgen, på vei fra en TV-sending til en annen.

Han har ikke fått mange timers søvn, men hevder at han sov tungt og drømmeløst idet han la hodet på puta en gang utpå natta.

Optimist

For en seierherre er det ikke vanskelig å stå tidlig opp igjen dagen derpå, og en opplagt Ap-leder er optimist foran de første samtalene med SV og Senterpartiet.

– Først er det viktig å få fram at vi er enige om mange av de viktigste politiske sakene og det viktigste veivalget, som er å bruke penger på arbeid, skole og eldreomsorg framfor skattelettelser, sier han. (©NTB)


 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Keskitalo blir president

Etter flere ukers opptelling og forhandlinger: Aili Keskitalo blir ny sametingspresident. Norske Samers Riksforbund sikret makta i Sametinget ved å gi i fra seg visepresidentvervet.

Oppvask i SV gjennom epost

Fjerdekandidat for SV i Finnnmark i Stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beskylder stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo for å være både illojal og ukameratslig.

- Svekker partiet med oljeutspill

Finnmark SVs fjerdekandidat til stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beklager at framtredende SV-folk i fylket svekker partiets miljøprofil.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Troms: Hard kamp om nytt sistemandat

Troms er i større grad enn Nord-Norge forøvrig et byfylke, tross de mange fiskeri-, jordbruks- og forvarskommunene.

SV lover milliarder i landsdelsplan

SV lover ti milliarder kroner til Nord-Norge hvis partiet kommer i regjering. Det sa listetopp Lena Jensen under starten av valgkampen i dag.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no