skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Veldig glade og litt slitne

Kronprinsregenten strålte på pressekonferansen i dag. Gutten er 52 cm lang og 3944 gram.

Publisert 03.12.2005 15:05. Oppdatert 05.12.2005 15:28.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Elisabeth R. Jakobsen

- Kronprinsessen var kjempeflott, og stod på voldsomt. Alt står bra til med både henne og barnet. Og jeg støttet så godt jeg kunne, sa han.

Kronprins Haakon møtte pressen kl 15:00 i dag, om lag fire timer etter at han ble far for andre gang.

- Det gikk raskere denne gangen enn forrige, og fødselen forløp normalt, kunne den nybakte faren fortelle.

Men så har kronprinsparet også vært litt utålmodige, og ventet på fødselen, som kronprinsen tippet skulle skje for en uke siden.

- Han er litt større enn Ingrid Alexandra var, så vidt jeg kan se, fortalte kronprins Haakon. Det har han også rett i - storesøster Ingrid Alexandra var 3686 gram og 51 cm da hun ble født.

Kronprinsessen reiste tilbake til Skaugum sammen med sin lille sønn i få timer etter fødselen, slik som hun gjorde da Ingrid Alexandra ble født. Med seg fra sykehuset får de litt personell den aller første tiden.

- Vi har prøvd å få litt luft i kalenderen i de nærmeste månedene, slik at vi får en rolig tid der vi skal være hjemme og glede oss over den nye gutten, sa kronprins Haakon.

Rørt og lykkelig

- Jeg er veldig lettrørt, så, ja, jeg gråt nok litt etter at gutten var født, fortalte kronprinsregenten, før han nok en gang understreket at både kronprinsesse Mette-Marit og han er svært lykkelige.

Kronprinsen kunne avsløre at han sammen med sin kone har tenkt nøye over hvilket navn sønnen skal få, men det får ikke resten av landet vite før på mandag. Da blir navnet på den lille prinsen mest sannsynlig offentliggjort i forbindelse med et ekstraordinært statsråd.

Hektisk dag

I dag tidlig like før klokka åtte ble kronprinsesse Mette-Marit lagt inn på Rikshospitalet, og hun ble kjørt fra Skaugum av sin mann.

- Det var bare oss to i bilen, og det var litt hyggelig, fortalte kronprinsen.

Gutten kom til verden 10:45, og etter at den nærmeste familien, samt statsminister Jens Stoltenberg hadde fått den hyggelige beskjeden, sendte Kongehuset ut melding om at Norge har fått en ny prins.

Dermed har kongeparet fått årets andre barnebarn, og prinsesse Ingrid Alexandra og Marius Borg Høiby har fått en en lillebror.


Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no