skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

36 sanger til Märtha og Ari

36 bidrag er kommet inn til konkurransen om beste trønderske bryllupssang til prinsesse Märtha og Ari Behn i regi av NRK Sør- og Nord-Trøndelag. Vinneren får overvære vielsen i Nidarosdomen 24. mai.

Publisert 16.04.2002 20:47. Oppdatert 13.05.2002 14:02.
En jury skal nå i gang med å plukke ut tre finalister blant de innkomne bidragene. Jyryen ledes av Eli Arnstad og består forøvrig av musikkprodusentene Bjørn Solli og Nils Åge Nonstad fra henholdsvis NRK Nord- og Sør-Trøndelag.

Varierte bidrag

De fleste bryllupssangene som er kommet inn, bygger på kjent, trøndersk bryllupssangtradisjon: Du tar en kjent og kjær norsk folkemelodi og dikter ny tekst på rim om brudeparet. Som f.eks. dette siste verset fra et av bidragene til melodien ”Eg veit ei lita jente”:

Og raud og rund gjekk sola opp,
om byen vår i øst,
så glad, ja så glad vi vart i Trondheim,
I Nidarosdomen ga
ei vene prinsesse bort sitt ja,
Vår Märtha fikk sin Ari, Gratulerer!

Men flere har også tatt seg bryet med å komponere egen melodi på bryllupssangen. NRK Sør-og Nord-Trøndelag har derfor fått både noter og CD’er med bidrag som juryen nå skal gå gjennom.

Tre finalister

Tre av bidragene går til finalen. Alle tre blir spilt inn av et orkester og presentert på radioen og Internettsidene våre i løpet av mai. Der vil lytterne og nettbrukerne våre kunne stemme på sin favoritt.
Vinnermelodien blir presentert i formiddagsendinga bryllupsuka og førstepremien er plass i Nidarosdomen under vielsen 24. mai.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no