skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Skyer og regn truer

Det er fare for skyer og lett regn på prinsesse Märtha Louise og Ari Behns store dag. Det blir heller ikke særlig varmt i Trøndelag på fredag.

Publisert 22.05.2002 16:35.
- Slik det ser ut nå er det overveiende sannsynlig at det blir oppholdsvær fredag, men det er vanskelig å si. Det kan komme litt småregn i løpet av dagen, forteller meteorologikonsulent Odvar Pettersen ved Værtjenesten på Trondheim lufthavn Værnes til NTB.

Temperaturen vil trolig falle med godt over ti grader i forhold til onsdag da prinsesse Martha Louise, forlover Marianne Ulrichsen og dronning Sonja var i Nidarosdomen for å se over de siste detaljene. Den storslåtte kirken lå da badet i sol fra en blå og skyfri himmel.

Håp om solgløtt

- På bryllupsdagen forventer vi mellom 12 og 15 grader. Det vil trolig bli delvis skyet eller helt overskyet. Det er håp om solgløtt i løpet av dagen, men jeg kan ikke love noe. Prognosene viser litt forskjellig, forteller Pettersen.

Det blir trolig bra vær på torsdag. Da skal de kongelige gjestene på utflukt til Munkholmen.
Det varme været som preget bybildet i Trondheim onsdag og som lokket folk til uterestaurantene og badestrender vil trolig holde seg en god stund utover torsdagen da bryllupsgjestene blant annet skal besøke Munkholmen.

- Det blir pent vær fra morgenen av, men så skyer det til og temperaturen vil falle, forteller Pettersen.

Varmt møte

Onsdag klokka 14 ble det målt 24 grader på Værnes. Dagen før viste termometret hos værtjenesten, som har tilholdssted et par mil nord for Trondheim, nærmere 25 grader. Så varmt har det ikke vært på mange år i mai i Trøndelag, og brudeparet og de gjestene som allerede er ankommet stiftsstaden, har derfor fått et sjelden varmt møte med bryllupsbyen.

For sammenligningens skyld kan det nevnes at den høyeste temperaturen som ble målt på Værnes i mai i fjor var 17,6 grader. Samtidig er det et stykke igjen til varmerekorden fra mai i 1998. Da krøp kvikksølvet helt opp til 27,9 grader.

(NTB)

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no