skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 
Jan Magne Førdes "Bruremarsj" følger brudeparet:

- Den sangen lever sitt eget liv

Hundrevis av sangere og musikere framfører Jan Magne Førdes "Bruremarsj" for de nygifte når Märtha og Ari spaserer fra Nidarosdomen til Stiftsgården i ettermiddag. - Den sangen lever sitt eget liv, sier en blid komponist og Brazz-bror Jan Magne Førde.

Publisert 24.05.2002 12:06. Oppdatert 24.05.2002 12:11.
Dam di da... Med fete blåsere eller som korverk uten ord; Jan Magne Førdes "Bruremarsj" framføres i utallige versjoner. Mindre smittende blir den ikke av at den kommer til å gjalle gjennom Trondheim sentrum under hele spaserturen for brudefølget etter vielsen.

Standardlåt

Jan Magne Førde sier til NRK Sør-Trøndelag at han aldri drømte om ei slik framtid for sangen han skrev for flere år siden. - Jeg skrev den mest fordi vi trenger slike låter på repertoiret.

Etter heftige innslag med bandet Brazz Brothers under den kongelige varieteen i går kveld, kan han nyte tidenes framføring av komposisjonen under folkefesten i ettermiddag. Alt er timet og i orden, så Førde føler seg trygg på at dette går bra.

Musikalsk stafett

- Det meste er nøye planlagt på forhånd. Gardemusikken starter på Vestfronten, så kommer en stasjon med Ila Brassband og et kretskorps fra Trøndelag. Så et stort kor på 570 personer. Lenger ned i gata står rap-gruppa History, vi må jo ha en representant for dagens musikkstil også. Deretter kommer et spellemannslag på torget og til slutt overtar Forsvarets Distriktskorps Trøndelag.

- Hva er det som gjør at en slik sang fester seg?

- Hadde jeg visst det, skulle jeg lagd hundre til. Men for meg er det ikke noe spesielt poeng å ha en hit, jeg er først og fremst utøvende musiker.




Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no