skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: V. S. NAIPAUL
Knut Hoem anbefaler:

Naipaul: "Et halvt liv"

Vi var mange som kastet oss over bøkene til V.S. Naipaul, etter at han fikk nobelprisen i litteratur. Samme år demonstrerte han for all verden at han slett ikke var en gammel gubbe, som hadde skrevet sine beste bøker for lenge siden (slik enkelt kritikere hevdet da han fikk nobelprisen).

Knut Hoem anbefaler:

Naipaul: Magiske frø

I romanen "Magiske frø" (2006) forteller V.S Naipaul et nytt kapittel i livshistorien til sin romanhelt (og alter ego?) Willie Chandran.

Et hus til Mr. Biswas

V.S. Naipauls roman "Et hus til Mr. Biswas" er en av de fem beste bøkene som er utgitt på norsk i år, mener NRKs anmelder Knut Ameln Hoem.

Glitrende Naipaul

Ukens tre bøker får gode karakterer: V. S. Naipauls er glitrende, Lars Amund Vaages roman suser av storhet, og MiRee Abrahamsens bok blir sittende i kroppen og hodet.

Et halvt liv

Nobelprisvinner V.S Naipauls nye roman er en vidunderlig, rar og ufullkommen liten bok, mener vår anmelder Knut Ameln Hoem.

Ordfront

Nobelprisvinner Naipauls menneskesyn

- V.S. Naipauls dystre menneskesyn har også et element av storhet, selv om det ofte er godt skjult, sier Thomas Hylland Eriksen. Han gir en grundig orientering om fjorårets omstridte nobelprisvinner i litteratur.
MER  [Kultur]

Naipaul - en omstridt vinner

Gordon Hølmebakk, som var V.S. Naipauls norske forlegger i en årrekke, karakteriserer nobelprisvinneren som politisk ukorrekt.
MER  [Kultur]

Nobelprisen i litteratur 2001

Forfatter med krass tunge

Kastemerket på hindu-kvinners panne betyr "Mitt hode er tomt", mener nobelprisvinner i litteratur, V. S. Naipaul. Og dette er bare en av litteratens sarkasmer. Naipaul - en omstridt vinner

Naipaul, Vidiadhar Surajprasad

Naipaul er en Trinidad-født engelsk forfatter. I 2001 ble han tildelt Nobelprisen i litteratur.

Nobelprisen til Naipaul

Verdensborgeren V.S. Naipaul er tildelt årets Nobelpris i litteratur av Svenska Akademien. Han er mest kjent for sine mange bøker fra og om foreldrenes fødeland India.

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no