skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: JONATHAN SAFRAN FOER

Ekstremt høyt og utrolig nært

Jonathan Safran Foer brak-debuterte for tre år siden med romanen "Alt blir klart og betydelig". Bok nummer to fra hans hånd er rørende, men ikke like vellykket som debutboken, mener vår anmelder Anne Cathrine Straume.

Britisk forlag anklages for rasisme

Det britiske storforlaget Penguin fyller 70 år, men feiringen kan få en bitter bismak.

En ultimatumsoverveldende bok

Hvem er denne unge forfatteren som frisker opp det engelske språket ved bruk av en ukrainsk tolk som hovedperson i sin romandebutet "Alt blir klart og betydelig"? Ordfront har snakket med den litterære sensasjonen Jonathan Safran Foer.

To unge herrer om liv og død

"Gripende og godt" er adjektiver som kan brukes både om Øyvind Vågnes' romandebut og brakdebuten til Jonathan Safran Foer, "Alt blir klart og betydelig".

Ung amerikaner gjenforteller 2. verdenskrig

Vrenger på språket

Det er ikke så ofte en roman begynner å prege talemåten til den som leser boken, men det særs originale språket i Jonathan Safran Foers debutroman "Alt blir klart og betydelig", har allerde pårvirket tusentalls amerikanere og briter.

Strålende radbrekking

Boken "Alt blir klart og betydelig" gjorde amerikanske Jonathan Safran Foer til millionær og kulturstørrelse. Mye på grunn av en morsom og trist historie, og en ukrainer som radbrekker det engelske språket.

Alt blir klart og betydelig

Denne uken er han i Oslo for å forføre norske lesere, debutanten Jonathan Safran Foer. Anne Cathrine Straume har lest hans suksess-roman og latt seg begeistre.

Foer, Jonathan Safran

Født 1977. Amerikansk forfatter. Jonathan Safran Foer brakdebuterte med romanen "Alt blir klart og betydelig", som han fikk The Guardian First Book Award for i 2002.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no