skillePodkastingskille_slutt
Sideblikk 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Sideblikk Sist oppdatert 16:54
 

Verdens lengste mann søker kjæreste

Verdens lengste mann leter høyt og lavt, men kanskje mest høyt, etter en kjæreste. Kinesiske Bao Xishun måler 2,36 på strømpelesten.

Publisert 23.03.2006 14:25.
Han vil gjerne ha en venninne på samme nivå. Bao er blitt 55 år gammel og er fortsatt enslig. Han har aldri fridd til noen og knapt nok hatt fast følge.

Den ekstreme høyden har nemlig gjort han svært sjenert, skrev Hongkong-utgaven av den engelskspråklige kinesiske avisen China Daily.

Av gjeterfolk

Bao kommer fra en familie av gjeterfolk i Indre Mongolia. Nå har han satt inn annonse under rubrikken «Bekjentskap ønskes» i en rekke kinesiske aviser, der han skriver at han lenger etter noen å være glad i.

Ifølge China Daily har Bao fem søsken, som alle er av normal lengde. Han skal ha hatt normal kroppslengde inntil han var 15 år gammel, men i de fem årene etter det vokste han til 210 centimeter.

Kinesiske Bao Xishun, til høyre, er verdens lengste mann. Yao Defen er Kinas høyeste kvinne.(Foto: Scanpix, montasje NRK)
Senere har han lagt på dette med ytterligere 26 centimeter, og vekten på 165 kilo er ikke overvettes høy når man tar hensyn til den ekstreme lengden. Tidligere i år ble Bao Xishun skrevet inn i Guinness’ Rekordbok som verdens lengste mann.

Kinas høyeste kvinne

Kinesiske Yao Defen er Kinas høyeste kvinne, med sine 236 centimeter på strømpelesten. Hun kan kanskje være et koneemne for Kinas høyeste mann, Bao Xishun, som er nøyaktig like lang og som nå søker etter kjæreste i «Bekjentskap ønskes»-annonser i kinesiske aviser.


(NTB)


 
10 SISTE SIDEBLIKK
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no