skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Mistenker Bin Ladens folk

Talsmenn for amerikanske myndigheter sier det er tegn som tyder på at folk med forbindelser til den saudiarabiske terroristen Osama bin Laden står bak attentatene i New York og Washington.

Publisert 11.09.2001 17:15. Oppdatert 11.09.2001 19:31.
Bin Laden advarte for tre uker siden om at han og hans tilhengere ville iverksette et storstilt angrep på amerikanske interesser.

Talibanregimet avviser at Bin Laden står bak terrorangrepene mot USA. ngrepet skulle være en gjengjeldelse for at USA støtter
Israel, sier en arabisk journalist med tilgang til bin Laden.

Abdel-Bari Atwan, redaktør for den London-baserte avisen al-Quds al-Arabi sier at islamske fundamentalister under ledelse av bin Laden nesten sikkert sto bak angrepet på World Trade Center i New York. Osama bin Laden advarte for tre uker siden om at han ville angripe amerikanske interesser i et angrep ingen har sett før, sa Atwan til nyhetsbyrået Reuters.

Vi har fått flere advarsler om store angrep på amerikanske
interesser. Vi tok det ikke så alvorlig, vi ville se hva som skjedde før vi meldte om det, sier han.

Taliban avviser

Taliban-regimets ambassadør i Pakistan fordømte angrepene og sa at han håpet at de skyldige snart blir tatt. Osama har ikke midler til å utføre slike aksjoner, sa Abdul Salam Zaeef. -Vi ønsker å fortelle det amerikanske folk at Afghanistan føler deres smerte. Bin Laden, som skjuler seg i Afghanistan, er mistenkt for flere terrorangrep mot amerikanske mål.

Hamas tar ikke skylden

Den palestinske gruppen Hamas tar heller ikke skylden for terrorangrepene. - Vår kamp er på palestinsk jord, sa grunnleggeren av den ytterliggående bevegelsen.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no