skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Det hvite hus var mulig mål

Det hvite hus og president George W. Bushs fly, Air Force One, kan ha vært ett av målene for terrorangrepene i USA tirsdag.

Publisert 12.09.2001 21:08.
Det sier USAs utenriksminister Colin Powell. Det hvite hus skal ha troverdige opplysninger om at flyet som traff Pentagon, USAs forsvarsdepartement utenfor Washington, egentlig var ment for Det hvite hus.

Passasjerer kjempet med kaprerne

Passasjerer om bord på flyet som styrtet i Pennsylvania, kjempet trolig med kaprerne og fikk flyet til å styrte i et skogområde i Pennsylvania.

En av passasjerene skal ha fått vite om flyene som styrtet i World Trade Center av sin kone via mobiltelefon. Da passasjerene forsto hvor det bar, hadde de en avstemning. Mannen skal ha ringt tilbake og fortalt at de kom til å forsøke å få flyet til å styrte der og da.

- Heltemodig innsats fra passasjerer om bord på flyet hindret kaprerne i å nå målet i Washington, sier et kongressmedlem fra distriktet, John Murtha.

United Airlienes rute 93 etter styrtet i Pennsylvania (Foto: Scanpix, AP)
United Airlines' rute 93, en Boeing 757, var ett av fire kaprede fly som skulle brukes til å angripe amerikanske mål tirsdag. Det var på vei til San Francisco fra New Jersey, og styrtet i et skogområde 100 kilometer sørøst for Pittsburgh. Alle 45 om bord omkom. Det var det eneste av de fire kaprede flyene som ikke nådde målet.

Det er blitt spekulert i om kaprerne ønsket å styrte flyet i Det hvite hus, Air force one eller Camp David, presidentens feriested.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no